I en gul kanot på det blå havet

Eller snarare på det grå havet, men det stämmer inte lika bra med de svenska färgerna och nationaldagen. Igår kväll gav nämligen jag och min syster oss iväg på ett litet kanotäventyr för att hitta p ånågot skoj på nationaldagen (hur firar man den egentligen?).

 

Efter att vi hade tvättat kanoten gav vi oss iväg och det hela började superiddyliskt när vi paddlade i kvällssol på ett stilla hav som vi hade helt för oss själva (och en och annan fågel). Planen var att paddla till en ö med en liten standstrand som inte ligger allt för långt bort (kanske 40 min paddling eller så) men när vi bara hade en liten bit kvar till vårt mål hände något drastiskt med vädret. Grå moln fyllde himlen och det blåste upp ordentligt och sedan kom spöregnet. I panik vände vi kanoten och började förtvivlat (men också skrattande) paddla hemmåt men vi insåg snart att detta inte kommer funka så det bar iväg mot närmsta land. Helt dränkta lyckades vi klättra iland ett par minuter senare och efter att förtöjt kanoten gömde vi oss i några buskar tills regnet och stormen passerat. Och eftersom det är sommar så tog det inte mer än 15 min.

 
Sedan hoppade vi i kanoten igen och kunde fortsätta vår stillsamma paddling hemmåt för nu var havet så stilla och fint igen. Den ända skillnaden var att vi var en aning mer blöta och att vi nu styrde kurs mot en regnbåge på väg hemmåt. Så man kan väl säga att detta kanotäventyr blev just det ett äventyr, men det bästa är att på sommaren gör det inget att bli dränkt i regn för det är fortfarande varmt och på något sätt så blir utflykter betydligt mer intressanta om man råkar ut för smärre missöden, lite spänning i vardaden liksom!

 
 
 
 

Kommentera här: