Smore's Cupcakes

 
 

Har verkligen kommit in i en period där jag bakar supermycket nu och det är ju bara trevligt. Så idag blir det ett recept igen. Denna gången blev det Smore's cupcakes precis lika gott som det ser up och låter!!

Ingridienser:
 
Bottnar:
  • 50g Smör
  • 100g/8st digestivekex
  • 1 msk strösocker
  • 100g hackad mörk choklad
  • minimarshmallows
Muffins:
  • 140g (2,5 dl) vetemjöl
  • 170g (2dl) strösocker
  • 45g (1dl) kakao
  • 1tsk vaniljsocker
  • 1/2tsk bakpulver
  • 1/2tsk bikarbonat
  • 1/2tsk salt
  • 1ägg
  • 1 1/4dl mjölk
  • 1/2dl olja
Italiensk Maräng:
  • 4 äggvitor
  • 3/4dl vatten
  • 210g (2 1/4dl) strösocker
 
Gör så här:
 
           Bottnar:
  1. Sätt ugnen på 170 grader varmluft.
  2. Krossa digestivekexen, smält smöret och blanda samman kexxmulorna, smöret och sockret.
  3. Fördela smulorna jämt i 12 muffinsformar och platta till dem så det blir en jämn botten. 
  4. Grädda mitt i ugnen i 4 min. Hacka chokladen. När du tagitit ut bottnarna ur ugnen så strö lite av chokladen på varje botten och placera sedan 4 minimarshmallows i varje form.

    Muffins:
  5. Blanda de torra ingridienserna i en bunke.
  6. Vispa samman ägg, mjölk och olja i en annan bunke.
  7. Vänd ner de torra ingridienserna och blanda till en jämn smet.
  8. Fyll formarna och grädda mitt i ugnen i 15 min.

    Italiensk Maräng:
  9. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en annan bunke.
  10. Koka upp vatten och socker till 121 grader (rör ej om).
  11. Häll sockerlagen sakta ner i bunken med maräng samtidigt som du vispar på maxhastighet.
  12. Vispa sedan marängen på medelhastighet till den har blivigt kall.
  13. Spritsa marängen på varje muffins och bränn sedan av dem med gasolbrännare.

    Vi bakade muffinsarna i silikonformar och lufte ur dem ur formarna innnan vi spritsade på marängen. För att vara helt säkra på att formarna inte börjar brinna (eller smälta) när vi brände av dem.
 
 





 
 
 
 
 













    
 
 
 
 
 
 
 
 
Kom fram till bästa sättet att frakta med sig en cupcake utan att förstöra frostingen och få kladd över allt, ställ den på locket till en lagom stor burk och skruva på burken. Sen gäller det ju bara att man inte vänder den åt "rätt" håll av bara farten.

Kommentarer:

1 Julia:

skriven

Åååh.. Fick ju följa utvecklingen på snap men blir ännu mer sugen nu ju! Haha tänker på såna där glaskupor man ska skaka på så det snöar/flyger glitter x)

Svar: Och nu har du receptet så inga ursäkter till att inte baka dem ;) Haha förstår hur du tänker men i det här fallet skulle jag nog rekommendera minimal skakning xD
Mathilda

Kommentera här: