Ha picknick...Jämt!

 


Nu har det börjat, den bästa tiden på året. När luften är varm, allt är grönt och det blommar som bara den. Och när det är så här härligt ute vill man ju bara vara ute. Förra helgen i Paris fick jag på allra bästa sätt uppleva detta på extrem nivå. Det var så soligt och varmt ute att jag ville ta vara på all tid utomhus som jag kunde. Detta resulterade i att jag åt alla mina måltider den här helgen som picknick i olika parker.
 
 
 
 
Jag är vid det här laget ganska van med att resa själv och har verkligen inget emot det. Det ända som tar emot är att gå in på en restaurang själv. Normalt när man är ute och reser brukar det ju bli ett och annat restaurangbesök men om jag reser på egen hand brukar jag äta på andra sätt. Cafeér, picknick, laga egen mat eller street food är varianter som jag brukar köra på istället. Tycker också att det är lite kul att besöka mataffärer i olika länder för att se vad man kan hitta för roligt. Det är också ett ganska bra tips för att spara lite på resebudgeten att ibland köpa mat i en matbutik (dock helst sånt som inte kräver kök om man inte har tillgång till det).
 
 
 
Så kombinationen av det fina vädret och min mentalitet till att äta mat när jag är ute och reser gjorde att jag istället för att gå in på ett cafe som känns som något man gjärna gör i Paris, handlade olika typer av mat som jag kunde äta i parker run om stan. Genom att ha spontan picknick flera gånger om dagen insåg jag  hur enkelt det egenligen är. Att ha picknick och äta utomhus i största allmänhet är något som jag älskar. Men ofta känns det lite omständigt eller i alla fall något man behöver planera lite i förväg så det blir inte av allt för ofta. Men under den här resan insåg jag hur enkelt det var och det är något jag hoppas kunna ta med mig och inspirera andra med. Ha lite spontanpicknick och ha det ofta om vädret tillåter.
 
 
 
Tänker att jag kan dela med mig av vad som stod på min meny för att ge lite inspiration:
 
Creps; både söta och matiga (världens bästa snabbmat i min ening)
Macarons
Jordgubbar
Baguetter
Croissanter
Nutella
Getost
Blinies
Glass
 
 
 
Min variant var ju kanske inte så överraskande fransk av sig, men genom att smita in i en matbutik på vägen till ditt utvalda picknick ställe och plocka upp någon frukt, bröd och valfritt trevligt pålägg (typ hummus, mjukost, nutella, skagenröra, mm) så har du fått en fantastisk picknick måltid som varken behöver tillagning eller bestick.
 
 
 
Att sitta i trapporna vid Trocadero-platsen kl 22 på kvällen i T-shirt och äta macarons och dricka margerita (det fanns en alkoholfri variant på en 1L flaska som var sååå god) och titta på Eiffeltornet som blinkade i skymningen var nog min absoluta favoritpickninck. Men att välja en plats är helt upp till dig. Jag rekommenderar något som är så lätt tillgängligt som möjligt just för att det inte ska kännas som ett allt för stort projekt utom något du kan göra helt spontant! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: