August Favoriter

Den största favoritenför mig den här månaden är mitt rum och allt jag har där inne nu när jag äntligen fått möblera och inreda. Men har redan pratat om det i de två senaste inläggen så idag listar jag mina övriga favoriter från den senaste månaden. Och helt ärligt vet jag inte vart den tog vägen. Det blev bara helt plötsligt höst och jag var inte riktigt redo för det... Kan vi snälla få lite sensommar också inte bara gå ifrån högsommar till deppig höst?
 
Pride
Första helgen i augusti och sista helgen i sommar som den extrema värmen fortfarande var kvar så var det Brighton Pride. Det är faktiskt det största Pridefirandet i England (tror själva paraden i London är större än den i Brighton men som helhet är brighton störst). Festivalen håller på i tre dagar och det är ett par stora officiella festivalplatser förutom att hela staden i sig blir förvandlat till en glad regnbågsfest. Stora nummret detta året var Britney Spears som uppträdde. Jag var aldrig inne i det värsta och kollade på firandet. Är dock lite tacksam för det för har hört att james street blir så full i burkar att man bokstavligen vadar igenom dem. Men det var ändå en så helst fantastisk stämning i hela staden att jag önskar att det kunde ha varat längre.
 
 
 
 
Master of none
Två Netflix serier på tips den här gången. Den första är master of none. Som är en dramakomedi serie. Det är superbra humor med det jag gillar är att det inte är dum humor. Det är kritiskt över vårt samhälle och varje avsnitt har ett nytt tema, kvinnligt/manligt, den äldre generationen, dating, vad vet du om dina föräldrar, minoriteter, invandring, etc. Finns en överhängande story men gör också att varje avsnitt i sig känns unikt. Finns förtillfället två säsonger och är verkligen ett tips.
 
 
 
The innocents
Nästa serie är the innocents som släpptes i slutet på månaden. Det är en brittisk/norsk production. Och först måste jag bara säga hur mycket jag uppskattar att folk ifrån icke engelskspråkiga länder nu får prata sina respektive språk i serier och film. Känns som detta är en ganska ny trend men det gör att det hels känns så mycket mer äkta än att ha dem prata engelska med en brytning och att detta ska representera att de pratar ett annat språk.
 
Men nu till serien i sig, det är typ en sifi-mysterie. Handlar om engelska tjejen June som under känslomässig stress kan stjäla andra människor utseenden. Vill inte avslöja så mycket mer än så men det är verkligen välgjord. Och den norska miljön gör det till ett perfekt höstmys serie. Finns en hel del stickade lusekoftor.
 
 
 
 
878 Vikings
Ett för mig nytt brädspel den här månaden som verkligen var en hit. 2-4 spelare. Ena sidan spelar som vikingar som invaderar England och anda sidan är engelsmän som försvarar sitt rike. Spelmässigt påminner det om risk med små plastgubbarna som trupper och stt man försöker ta över olika områden, samt en tärningsbaserad strid. Skillnaden är att spelet är balanserat olika beroende på vilken sida man spelar som. Engelsmännen har större men är inte lika bra krigare så det är troligare att de flyr. Vikingarna är där emot inte så många men de är mycket bättre på att kriga och flyr i princip aldrig. Finns även små specialgjort som ger extra fördelar under vissa strider och allt ihop kommer med små faktarutor från riktiga historiska slag mellan vikingar och engelsmän under den här tiden a år 878.
 
The Book of Mormon
Har även åter igen sett på musikal. Känns som att det var länge sedan nu. Men denna sommaren har gjort att jag inte vart så sugen på innomhusaktovitet eller spendera tid i en kokande gryta full av turister kallad London. Men nu har det blivit höst (får nog inse det) och när jag var i London för att rösta i valet (glöm inte det!) så passade jag på att göra något skoj också.
 
 
 
Book of mormon är helt klart annorlunda ifrån andra musikaler jag sett hittills. Det är en satirisk komedi som driver med och kritiserar religion, Capitalism, brist på undervisning och Afrika. Både de försommar vi har förknippat och sanningen. Det känns ju som att detta är ett koncept som kan trampa galet många på tårna, men på något galet sätt fungerar det. Den är verkligen sjukt bra gjord och måste ses för att uppskattas. Men för att få en smal för det hela kan jag tipsa om att lyssna på dessa låtar:
 
 
 
 
Hello - vi har väl alla upplevt människor som ringer på dörren för att sprida sitt budskap
Hasa diga ebowaii - En parodi av hakuna matata fast utan västerländsk glitttig illusion om Afrika
Turn it off- en sång om alla typer av förtryck man kan uppleva i religion och tips om hur man fixar det
 
 

Kommentera här: