1 Läs mer >>
Precis som lovat kommer nu fortsättningen på mitt förra inlägg om Berlin. Men nu lämnar vi de mer turistiga platserna och idag tipsar jag instället om lite mer udda men så mycket roligare och intressantare saker man kan göra i Berlin. När jag har sagt till mina nära och kära att jag ska åka till Berlin så har jag ofta fått kommentaren "det är en ganska fin stad eller". Ska jag vara ärlig så är detta helt fel sätt att beskriva Berlin, men det är inte något dåligt. Är man ute efter en resa till en vacker Europeisk stad finns det massa andra platser att åka till. Berlin där emot skulle jag beskriva som en häftig och intressant stad som bubblar av kultur och udda vyer. Det är tack vare sin komplexa historia en unik stad på alla sätt och vis. Om jag ska försöka att beskriva stadens utseende med ord skulle jag säga att det är en relativt ny stad (av uppenbara själ), staden är full av övergivna hus som delvis förfallit och sedan fått nytt liv av både, grafitti, växter, belysning och människor och troligen förvandlats till en cool bar. Det är tyskland så folk dricker öl över allt hela tiden. Och staden är full av konstiga kontraster, det är en huvudstad men det är den fattigaste delen av landet,  och skillnader mellan öst och väst dyker upp lite här och var och påminner en om en inte allt för avlägsen tid. 
 
Unika platser för mat och dryck:
Som nämnt i inledningen är öl en viktig del i vardagen, precis som fika är en viktig del i vadagen här. Och för att matcha det finns det en uppsjö av olika barer och matställen i olika stilar. Här kommer en lista på mina favoriter av dem jag har besökt.
 
1. Mien haus am see
Egentligen en helt vanlig bar, men det som gör att den hamnar på listan är inredningen. Den stora delen av lokalen är som en stor läktartrappa och det är denna som står för de största delen aav sittpltser. Här kan man sitta och hänga och kolla ut över golvet och bardisken (sjukt mysig stämmning).

2. Clärchens Ballhaus
Detta är en restaurang, bar och dansklubb (och då menar jag dans). Detta är nämligen en gammal bal och danslokal från tidigt 1900-tal men som nu har fått nytt liv. I trädgården på framsidan är det uteserverig bland rosor och ljusslingor och på insidan finns de gamla danssalarna kvar med både speglar och kristallkronor. Ett helt fantastiskt ställe!

         Tajikistan Tearoom                                                                   Clärchens Ballhaus


3. Tajikistan Tearoom
Njut av en måltid eller en tecermoni vid de låga borden och kuddarna på golvet i denna tadzjikistanska restaurangen.

4. Flakes Corner
Om man inte har ätit frukost när kl är 5 på eftermiddagen är detta den ultimata destinationen. Här kan du få alla typer av kombinationer av flingor, mjölk och topping som du kan tänka dig och mycket mer. Ett kul alternativ till en vanlig fika helt enkelt, för det är helt klart mer socker än mat.

              Flakes corner


Saker att göra av den mindre turistiga typen:
1 Mauerpark flea market
Varje söndag är här en gigantsik loppnarknad där man kan köpa allt från kartor som hängt i klassrum till senaste hipstermodet. Här finns mat och dricka (öl) och det myllrar av folk, men det absolut bästa med den här platsen är "scenen" vid den stora gräsplanen där olika framträdare ställer upp shower (som en organiserad form av gatuunderhållning). När vi var här så var det en kille från Nya Zeeland som gjorde ett akrobatiskt cirkusnummer. En helt oplanerad och otippad grej att snubbla över men han var hur grym som helst och det bästa var hans förmåga att prata med publiken och ständigt levera klockrena skämt om sitt egent framträdande.

2. Spreepark
Jag hade inte tid att utforska denna plats på nära håll utom såg det bara på avstånd. Men detta är en övergiven nöjespark som ligger vid floden spree (den på bilden) i Berlin. Flera åkattraktioner står nu bara helt övergivna inne på området och det mest ikoniska är pariserhjulet som nu bara snurrar sakta i vinden.

  Pompeji Utomhusbio (detta var reklam inte filmen vi såg)            Pariserhjulet i Spreepark och floden Spree


3. Pompeji Utomhusbio
Av en händelse hamnade vi på denna plats som innehåller barer, konstutställning, hippiefest, koncerter och ja en utomhusbio. Vi kom hit för att se på en koncert men blev helt förälskade i denna galna plats så vi var tvugna att komma tillbaka dagen efter och kolla på utomhusbio. Denna plats är nog den mest annonyma på listan men ett verkligt fynd likaså!

4.Teufelsberg
Detta måste vara en av de mest bisarra platser jag någonsin besökt. Det är så många lager av konstighet att jag knappt vet var jag ska börja. Men det är oxå en av de häftigaste upplevelserna jag har haft just för att det är sååå unikt. Detta är den högsta punken i Väst-Berlin. Men detta är inte en naturlig kulle eller berg. Efter kriget när staden var uppdelad i Öst och Väst var man tvugen att göra sig av med alla söndersprängda hus någon stans. Och eftersom Väst bokstavligen var omringad av väst hade de inte så mycket val än att lägga allt på hög. Och en stor hög blev det, högsta kullen i Väst-berlin. Det var lager ett av konstighet men inte ens närheten till allt. För på den här kullen står en övergiven bevakningsstation byggd av NASA. En övergiven spioneringstation som nu har förvandlats till en turistattraktion. Inne i byggnaderna har olika grafittikonstnärer målat oika motiv överallt så det sprakar av färg på den förfallna byggnaden mitt i skogen. Och som att toppa av allt så är den översta kupolen ortfarande intakt vilket gör att den har en helt utomjordisk akustik och eko. Det var nästan en religös upplevelse att se hur människor förändrade sitt beteende när de kom hit och slutade komunisera i tal och i stället experimenterade med olika former av ljus som fingerknäppande och visslingar. Det går knappt beskriva denna plats med ord så jag avslutar det här inlägget med några bilder härifrån och säger det igen detta är en av de coolaste men mest bisarra platsen jag varit på! 
 
 
 

Berlin del 2

0 Läs mer >>
 
 

Som jag nämde i mitt inläg om München så var jag i Berlin för ett par veckor sedan och det förtjänar helt kalrt ett eget inlägg. Problemet jag har haft är dock att jag gjorde så mycket roligt, udda och spännade att jag skulle kunna skriva hur mång olika inlägg som helst så jag vet inte riktigt hur jag ska kunna få ihop allt till ett bra sammanhängade inlägg. Men min plan är i alla fall att skapa en sorts reseguide där jag tipsar om olika saker att se och göra i Berlin. Så om du är sugen på att åka dit kanske det kommer till nytta och annars kanske du blir sugen på att åka dit efter att du har läst klart.
 
 
Sevärdheter av den vanliga turistiga typen:
Vi börjar väl denna "reseguide" med sånt man Berlin är känt för och saker man borde se. Jag spenderade fredagen i strålande solsken och stekande hetta med att promenera genom praktiskt taget hela Berlin och besöka alla dessa sevärdheter. Den promenaden var 16 km och tog 6 timmar inkluderande shopping och fotograferande så om man inte känner för att ta död på sina fötter går det lika bra att ta lokaltrafik.

 
 
1. Tiergarten:
Berlins central park. Detta är en enorm grön oas i staden som man lätt kan gå vilse i på slingriga stigar. Men det är ett helt fantastiskt ställe att urtforska, speciellt när det är så varmt att man drar sig till skugga och välkommnar att bli omsluten av stora träd.
 
 
2. Segerkolonnen:
Besöker du tiergarten kan du oxå pricka in två sevärdheter till. Den första är Siegessäule eller Segerkolonnen ett monoment som står i den stora rondellen i parken och som är ett mycket tacksamt fotoställe.
 
 
3. Brandenburger Tor:
Detta är det andra sevärdheten du kan pricka in med ett besök till tiergarten och detta är kanske det allra störtsa måstet för en resa till Berlin. Brandenburger Tor är lite av Berlins stärsta kännetecken och att inte besöka det är som att inte besöka eifeltornet i paris eller frihetsgudinnan i New York. Och jag måste säga att gå igenom porten är en häftig känsla trots alla turister.
 
4. Reichstag:
Berlins rikstadsbygganad har oxå blivit en av de största turistattraktinerna och med sin pampiga fasad med glaskupol kan man förstå varför. och i och med att den ligger ett stenkast från Brandenburger Tor är det lätt att få med i sin sightseeing tur.
 
5. Holocast memorial:
Ett nyare inslag i Berlins sevärdheter men likväl ikoniskt och framför allt mäktigt. Det är en så himla speciell känsla att gå på den ojämna marken mellan blocken som lutar snett in över en och stänger ute sorlet av staden och omsluter en i en lite kuslig tystand. Det känns som att man är helt ensam när man går runt där tills man plötsligt nästan krockar med en annan männniska som dyker upp runt en krök. För alla blir liksom tysta när man går runt här och det är en plats man måste uppleva för att förstå känslan man får.
 
 6.Museum Island:
På denna ö som namnet kanske avslöjer ligger det flera museum. Men även om man inte är sugen på att gå på museum rekommenderar jag ett besök hit för bygganderna här är helt fantastiskt vackra och det kryllar även av olika gatumusikanter och andra uppträdare här. Jag fick bl.a njuta av Bethoven på elgitarr, vivaldi på fiol samt jazz och klassik musik på ett horn. Det var oxå i en liten park här som jag parkerade mig själv efter 6 timmars promenerande, jag var så slut att jag låg på gräset i två timmar och till och med somnade en stund.
 
7. Alexanderplats och Tv-tornet
Dessa två sevärdheter hör liksom ihop. Och är två andra ikoniska Berlin sevärdheter. området kring Alexanderplats bjuder oxå på en hel det bra shopping så om det är shopping man är ute efter rekommenderar jag en tur hit. Det finns affärer så som primark och TK-max, men oxå olika marknader. När jag var här var det till exempel afrikansk marknad.
 
8. Berlinmuren, East side gallery
Och vad vore väl ett besök till Berlin utan ett besök till berlinmuren. Självklart finns inte muren kvar idag men längs med hela sträckan den gick är den utmarkerad med gatsten och på flera platser finns der minnesmärken i olika konstformationer. så det går i proncip inte att missa att snubbla över muren, gränsen mellan öst och väst i ett besök till Berlin. Men jag tycker att om man verkigen är ute efter att "se" muren så ska man ta sig till east side gallery. Här är flera km av muren bevarad och den har dess utom blivit prydd av olika graffittikonstnärer. Så det är som att besöka ett konstgalleri och en historisk plats på samma gång.
 
9. Checkpoint charlie
En av tre platser det gick att korsa muren med rätt dokument. Denna plats har tack vare sin historiska vikt blivit återuppbuggd för att likna sitt ursprung och är idag en riktig turistfälla men kunde inte skriva den här listan utan att nämna den.

 


Hmm har börjat inse hur omfattande detta inlägg kommer bli så vi tar del 2 i till onsdagen då tipsar jag om lite mer udda och spännande resemål och sevärdheter i Berlin! Hoppas ni tyckte detta var något intressant så ni står ut med ett inlägg till, lovar att del två kommer innehålla mycket mer otippade grejer.
 

Berlin!

0 Läs mer >>
 
Tycker inte det blir midsommar utan kransar i håret. Det kanske har att göra med att jag jobbar som florist och att blommor är en viktig del av vardagen. Men tror ännu mer att det beror på att mamma gjorde kransar till mig och min syster varje år när vi var små och sedan lärde hon oss så vi kunde börja binda våra egna. Kransarna som man gör i butik med ståltråd både som stomme och för att binda fast blommorna med är inte "äkta" midsommarkransar i mina ögon. Jag har lärt mig binda kransar bara med själva blommorna och det är minst lika enkelt men av någon anledning blir folk ofta helt förundrade över att man kan binda en krans utan att använda snöre, ståltråd eller någon typ av stomme. Så idag tänkte jag visa hur jag gör midsommarkrans i hopp om att sprida lite kunskap eller i alla fall midsommarkänsla!
 
Om det är någon mer än jag som har haft Linneas Årsbok så har ni kanske lärt er att binda maskroskransar. I så fall har ni koll på hur jag bär mig åt för att binda mina midsommarkransar. Men om detta inte sa dig någon ting så går tekniken ut på att man binder fast blommorna genom att snurra fast dem med sin egen stjälk. Och jag rekommenderar starkt att prova tekniken med maskrosor första gången för de är så tacksamma blommor när de kommer till detta.

 
 
Steg ett är att gå ut och plocka blommor. Det är viktigt att faktiskt plocka blommor själv och inte köpa dem i butik av två anledningar. Första anledningen är att blommor man köper har en mycket hårdare stjälk som inte går att böja tillräkligt mycket utan att den knäcks. Och andra anledningen är att det är så himla mysigt att hoppa runt på en äng och plocka blommor så varför skulle man välja bort den upplevelsen. De ändå blommorna jag faktikst köper i butik är blåklint för att det är nästan omöjligt att hitta i vilt tillstånd där jag bor.

 
 
När du nu har samlat dina blommor och ska börja binda din krans är det bara att välja ut två blommor med mjuk stjälk och tydliga blommhuvuden.
 
Lägg den ena blomman på den andra blommans stjälk med blommhuvudena tätt ihop. I det här exemplet ska prästkragens stljälk snurras runt rödklövern. Vira stjälken ett varv runt årästkragens huvud och lirka sedan ner stjälken mellan de båda blommornas huvuden. När du är klar så lägger du de båda stjälkarna parallelt i handen och sedan är det bra att hålla emot med tummen på bindstället på prästkragen tills du sätter dit en ny blomma.
 
 
Sedan är det bara att upprepa samma process. Och vips kommer en en längd av blommor som är surrade efter varanda skapas.

 
 
Jag tycker det är bra att försöka varva de olika blommorna och jag brukar göra kransen ca två blommor bred. Man kan också ha i strån och andra blommor som inte går att vira runt sig själva. Då får man lägga dem längs med kransen och sedan fästa dem med en annan blomma. När du har kommit en bit på väg kommer kransen att se ut så här på baksidan.

 

Glöm inte att mäta den runt huvudet efter ett tag så du inte gör den för stor. När första och sista blomman nästan möts när du provar kransen har det blivit dags att fästa. Och det är nu den pilliga biten kommer. klipp av de längsta stjålkarna en bit och se till att helst ha stjälkar i lite olika längder när du börjar fästa. Nu gäller det att försöka lirka in stljälkarna i de olika öglorna på baksidan av kransen. Du vill variera med att stoppa in dem i de första fyra öglorna på kransen beroende på stjälkens längd. Kransen är tunnare i början och öglorna brukar vara relativt lösa så det borde gå at få in tre fyra stjälkar i varje, men var försiktig så de inte går av.

 

När kransen ser ut såhär är det bara att fårsiktigt dra åt de olika stjälkarna så att kransens början och slut går ihop och sedan gäller det att fortsätta fläta in stjälarna i öglorna för att kransen ska bli helt fäst och så att det inte sticker ut någon stjälkbit. Det kan vara bra att spara någon blomma till fästningen ifall något lossnar.

 

Sedan har du en vacker egengjord midsommarkrans helt utan ståltråd eller annat krafs vilket betyder att du kan slänga den rätt på komposten när dagen är över!
 
 

Bind en Midsommarkran...

1 Läs mer >>
I fredags fyllde jag 23, så för att fira det tänkte jag idag bjuda på 23 lärdommar som jag har samlat på mig under min livstid.
 
1. Det går inte ha på sig solglasögon när man är ute och fotar.
2. Ta inte med tandkräm när du sover över hos någon de har ju också tandkräm.
3. Köp inte en kalender eller almanacka för jag har hittils aldrig använt en under ett helt år.
4. Det är mycket roligare att laga mat om man inte följer recept.
5. Traktormärken är färgkodade
6. Att gå på fest kan faktiskt vara roligt.
7. Men man kan helt klart ha roligt utan alkohol
8. Hemma är en känsla inte en plats.
9. Det behöver inte vara läskigt att prova nya grejer eller besöka nya platser.
10. Ett resebehov stillas inte av att resa det blir bara större.
11. Det ultimata sättet att ta på ett påslakan är att vränga det över täcket.
12. Våren gör mig deprimerad.
13. Jag föredrar ofta vegetarisk mat för att det är godare.
14. Stressa inte över saker du inte kan kontrollera.
15. Det finns inget som gör mig lika lugn som havet.
16. Om man tvärbromsar med en cykel i en grusbacke så kommer man vurpa och skrapa upp knä och armbågar.
17. Ostron är faktiskt en delikatess.
18. Huvudstaden i Mongoliet heter Ulan Bator
19. Man får fula händer av att jobba som florist.
20. Vuxenhet är en illusion
21. Att vara introvert betyder inte att man är osocial bara att man behöver vara själv och ladda batterierna ibland.
22. Ha på dig baddräkt ifall du blir släpad i vattnet bakom en båt för en bikini kommer inte stanna på plats länge.
23. Sträva efter att vara glad inte framgångsrik
 
 
 

23 saker jag lärt mig...

1 Läs mer >>
 
Denna helgen var jag i Berlin (mer om det kommer senare) men för att köpa en ekonomisk resa så fick jag mig en mellanlandning i München på 5 h på vägen tillbaka. Så för att göra det bästa av situationen bestämde jag mig för att ta tåget in till stan och spendera ett par timmar där med att se mig omkring. Mitt korta besök lämnade mig bara med intrycket wow och att två timmar var på tok för lite, jag tänket definitivt komma tillbaka i framtiden. Men trots det tycker jag att jag hann med att se mycket, men det kanske berodde på att allt man gick förbi var värt att se för att det var så himla vackert och mysigt över allt.

Jag frågade en kompis som bor i München vad jag borde se under mitt lilla besök och hon tipsade om att ta S-bahn till Marienplatz och kolla på det enorma klockspelet som pryder rådhuset i München. Det är kanske stadens mest kända turistattraktion och även om jag inte lyckades tima in att få se klockspelet spela så var det en mäktig syn. Tyvärr kunde vi inte träffas för hon var för tillfället i Österrike men det ger mig bara en anledning att komma tillbaka en annan gång (kanske oktoberfest).

Och även om jag tyvärr inte hade tid att chilla på en uteservering och dricka öl, så köpte jag mig i alla fall en klassisk bavarian brezel att tugga på på min promenad. Promenera runt i München med kringla i handen, kamera och 25 grader och sol är verkligen att rekommendera, kan verkligen inte släppa hur fin och mysig den här staden är! Efter två timmar inne i staden (på tok för lite) var det dock dags att ta S8 tillbaka till München flygplats, som för övrigt är en av de snyggaste flygplatser jag har vart på och bege sig tillbaka till Sverige. Att ta tåget in till staden gjorde fem timmars väntan till ett överraskande äventyr, så mitt tips för dagen är sitt inte på flygplatsen eller tågstationen och deppa om du är ute och reser och har lång väntetid. Ge dig iväg på ett litet äventyr istället var du än är i världen finns det garanterat något att se!


 
 
 
 
  

München på två timmar

1 Läs mer >>
 
Jag tycker att man blir sugen på att läsa olika typer av böcker beroende på vilken tid på året det är. Nu på sommaren är det inte i första hand 1000 sidor långa mörka fantasyserier som jag är intresserad av att läsa, utom snarare böcker som går att beskriva som mysiga, fluffiga och romantiska. Det är i mina ögon den ultimata sommarboken. Så om du behöver lite lästips inför sommaren som ligger framför oss hoppas jag att du blir inspirerad av dagens inlägg, och dela gärna med dig av dina egna sommarfavoriter

 

 Anne på Grönkulla (Anne of Green Gables)
 
Tycker inte en bok kan bli mer somrig än såhär. Jag har vuxit upp med att kolla filmserien från 80-talet som handlar om föräldralösa Anne som blir adopteradav Marilla och Mathew Cutbert på Prince Edward Island. Anne har den mest fantastiska fantasin som förvandlar de mest vardagliga föremålen eller sysslorna till ett magiskt äventyr. Känslan man får av att läsa den här boken eller att titta på serien kan jag bara jämföra med att kolla på Madicken.
 

My Life Next Door


Just orden mysig, fluffig och romantiskt är de orden jag hade valt för att beskriva den här boken. Den handlar om Samatha och Jase som bor grannar med varandra men aldrig egentligen umgåtts för att deras familjer är så olika vid första anblick. Men sommaren när de är 17 lär de känna varandra på riktigt och det kommer att ändra deras liv. Det här är verkligen ingen överdramatisk bok men den är inte sämre för det. Den är bara den perfekta boken att läsa på gräsmattan i trädgården när man vill bli glad.Analfabeten som kunde räkna

 

Skriven av samma författare som skrev Hundraåringen som klev ut genom ett fönster och försvann. Med det sagt kan man få en vag uppfattning om det galna äventyr som väntar i den här boken. Atombomber, Falska keramik gäss, Två bröder med samma identitet, Kungen, Hemliga agenter och en analfabet från Syd Afrika som oxå är ett matematiskt geni, detta är några av de saker som man påträffar i den här boken. Det är verkligen en galet rolig resa och den perfekta boken att läsa på stranden.
 
Everything, Everything
 

Jag vet att jag har pratat om den här boken tidigare men jag kunde inte låta bli att inkludera den i den här listan. Boken handlar om Maddy en 18 årig tjej som aldrig har lämnat sitt hus för att hon är allergisk mot världen. Den är kärleksfull, tankeställande och dramatisk och jag tycker att sommaren är den tiden på året som den passar bäst att läsa (delvis för blommorna på omslaget). Om ni vill veta mer om mina tankar om den här boken så klicka här.


Utvandrarna

 

Jag kan egentligen inte bara rekommendera en bok här utom jag måste rekommendera hela serien (Utvandrarna,Invandrarna, Nybyggarna, och Sista brevet från Sverige). Den här berättelsen är definitivt mer dramatisk och mörk än de andra böckerna på den här listan. Men det finns en underton av nostalgi för svensk sommar genom hela serien som gör att de hamnar på min lista. I böckerna får vi följa Karl-Oscar och hans familj och några bekanta när de ger sig av från sin socken i Småland och flyttar till USA i mitten på 1800-talet för att skapa sig ett bättre liv. Böckerna skildrar en intressant historisk tid och man lär sig verkligen uppskatta hur bra liv man har när man läser de. (vill också bara slänga in en rekommendation till musikalen Kristina från Duvemåla
somär baserad på Vilhem Mobergs böcker, kanske till och med lyssna på den när du läser)
 

Jag ger dig solen (I'll give you the sun)


Detta var ett boktips från min kompis Julia, läs hennes inlägg här. Den handlar om de konstnärliga tvillingparet Noah och Jude och det intressanta är att vi får läsa ur bådas perspektiv men i två olika tidpunkter i deras liv. De tidiga åren när de är oskiljaktiga får vi läsa ur Noahs vinkel och när vi följer Judes tankar har det gått några år och syskonen pratar nu knappt med varandra. Den här boken är verkligen sjukt bra och spännande när man långsamt får reda på vad det var som slet isär de oskiljaktiga tvillingparet. 

 Läsarna i Broken Wheel Rekommenderar


Nu har vi åter kommit till en fluffig, mysig och romantiskbok och det bästa är att det också är en bok som handlar om böcker! I den här boken följer vi 28-åriga Sara från Sverige som reser till den lilla hålan Broken Wheel i Iowa för att hälsa på sin brevvän Amy som delar Saras stora bokintresse. Men när Sara dyker upp i det lilla samhället får Sara en chock, Amy som var en äldre dam har dött. Nu står Sara där helt strandad och funderar på vad hon ska ta sig till, till slut bestämmer hon sig för att starta en bokaffär i den lilla staden och långsamt skaffar hon sig nya vänner i Broken Wheel.

 

 Mansfield Park


Jag var tvungen att inkludera en Jane Austen bok på den här listan och när jag funderade över vilken jag tycker är mest somrig så kom jag fram till att det är

 Mansfield Park. Boken handlar om Fanny Price en fattig flicka som blir omhändertagen av sin moster och hennes man och får växa upp med sina kusiner på det stora godset Mansfield Park. Den innehåller alla mysiga och romantiska element som man förväntar sig av Jane Austen, så om du inte har läst något av Austen kanske detta är sommaren när det är dags.

 Sådär detta var min lista på böcker som jag läst och verkligen rekommenderar nu när sommaren är här!

Följ mig på Goodreads

Lästips för sommaren!

0 Läs mer >>
Eller snarare på det grå havet, men det stämmer inte lika bra med de svenska färgerna och nationaldagen. Igår kväll gav nämligen jag och min syster oss iväg på ett litet kanotäventyr för att hitta p ånågot skoj på nationaldagen (hur firar man den egentligen?).

 

Efter att vi hade tvättat kanoten gav vi oss iväg och det hela började superiddyliskt när vi paddlade i kvällssol på ett stilla hav som vi hade helt för oss själva (och en och annan fågel). Planen var att paddla till en ö med en liten standstrand som inte ligger allt för långt bort (kanske 40 min paddling eller så) men när vi bara hade en liten bit kvar till vårt mål hände något drastiskt med vädret. Grå moln fyllde himlen och det blåste upp ordentligt och sedan kom spöregnet. I panik vände vi kanoten och började förtvivlat (men också skrattande) paddla hemmåt men vi insåg snart att detta inte kommer funka så det bar iväg mot närmsta land. Helt dränkta lyckades vi klättra iland ett par minuter senare och efter att förtöjt kanoten gömde vi oss i några buskar tills regnet och stormen passerat. Och eftersom det är sommar så tog det inte mer än 15 min.

 
Sedan hoppade vi i kanoten igen och kunde fortsätta vår stillsamma paddling hemmåt för nu var havet så stilla och fint igen. Den ända skillnaden var att vi var en aning mer blöta och att vi nu styrde kurs mot en regnbåge på väg hemmåt. Så man kan väl säga att detta kanotäventyr blev just det ett äventyr, men det bästa är att på sommaren gör det inget att bli dränkt i regn för det är fortfarande varmt och på något sätt så blir utflykter betydligt mer intressanta om man råkar ut för smärre missöden, lite spänning i vardaden liksom!

 
 
 
 

I en gul kanot på det...

1 Läs mer >>

Jag ljuger om jag säger att Trollhättan är en av mina favoritstäder. Så jag fäller inga stora tårar över att flytta här ifrån. Ber om ursäkt till alla stolta Trollhättebor som blir upprörda av att läsa detta, men det är alldeles för tråkigt centrum och för lite hav för min del. Men med det sagt så finns det ändå vissa saker här som jag gillar så här kommer en lista med mina topp fem saker som jag kommer sakna när jag flyttar ifrån Trollis (att säga att man bor i trollis kommer nog på hedersplats tycker det är så gulligt)

 

  1. Att bo supercentralt är något jag kommer sakna. Har bott precis på gågatan som är centrum i Trollhättan vilket innebär att jag haft 2 min promenad till matbutiken och gallerian, 5 min till alla bussar, och 5 min promenad till Högskolan.

  2. Det är supernära till Göteborg. Hmm insåg att det kanske inte är det bästa sättet att tala för Trollhättan när den andra punkten på listan innebär att man snabbt kan ta sig här ifrån till en annan stad. Men hur som helst är det något som jag har gillat, att kunna ta tåget in till Göteborg bara över en eftermiddag har vart supernice och det kommer bli betydligt krångligare från Strömstad.

  3. Mejeriet. Detta är det perfekta stället för en fika, lunch eller bara ett mysigt ställe att hänga på. Den coola inredningen är hela grejen och det har mysfaktor 100 i mina ögon.

  4. Strandgatan är ett annat guldkorn vad gäller mat och mysfaktor. Speciellt nu när sommaren har dragit igång är detta det ultimata stället att hänga på. Förutom att maten är jättegod så har de den största uteserveringen i hela Trollhättan och den ligger längs med kanalen och har kvällssol, vad mer kan man önska liksom!


  5. Älvrummet. Och till sist har vi det som jag kanske kommer sakna mest Trollhättekanal och älvrummet. Minus psykbryten man får av alla broöppningar så tillför Trollhättekanal så mycket till en skön stämning i staden. Det finns så mycket intressanta och spännande vandringsleder runt älvrummet och när man promenerar längs dem kan man verkligen förundras över hur ofta naturen och omgivningen förändras runt om kring en. Ena stunden går man längs kajen mitt inne i stan, sedan promenerar man förbi vattenkraftverken med dess enorma portar och närstan får svindel på den superhöga bron, och så är man helt plötsligt på en stig inne i skogen jämte ett stilla vatten och det känns som att civilasationen är väldigt långtborta. Att promenera i älvrummet är fint alla årstider men att promenera där en kväll på försommaren är helt magiskt och det var så jag valde att spendera min sista kväll i Trollhättan!


     


     
 
 

Trollhättan