1 Läs mer >>
Att skicka och få rolig post är något som händer allt för sällan. I teknikens underbara värls är det så himla enkelt att hålla kontakten med vem som helst, var som helst att brevskrivande inte är nödvändigt eller smidigt. Men på samma gång är det väldigt mysigt och ord som kommer på posten i ett trevligt kuvert känns så mycket mer genomtänkta och viktiga än alla typer av elektroniska hälsningar. Och om det är någon gång då folk faktiskt tar sig tiden och skriver brev så är det runt jul. Om jag sak vara ärlig har jag varit ganska dålig på detta också just för att det är så enkelt att hålla kontakten med alla jag känner ändå. Men förra året när jag bodde på andra sidan Atlanten än min familj och mina vänner där hemma kändes det viktigare och roligare att skicka julkort igen. Det var fortfarande lika enkelt att hålla kontakten tack vara tekniken såklart (minus tidsskillnaden) men det var som att avståndet ändå spelade roll. Och den känslan hänger kvar även i år när jag åter igen befinner mig i ett annat land än min familj. Så i helgen bunkrade jag upp med julkort, en oväntad men positiv grej med Storbrittanien är alla butiker helt dedikerade till kort för alla tillfällen. Det är verkligen en grej som jag inte visste att jag saknade i mitt liv men som jag helt klart gjorde, för det är alldeles för kul att kolla på alla olika motiv och texter som finns, i så varierande prisklasser att man ibland undrar om det blir några pengar kvar till en present.
 
Så nu ska här skrivas, det blir inte bara till Sverige utom jag kommer skicka julkort över hela världen för på något vänster har jag nu vänner i Hong Kong, Australien, Colombia, Mexico, Österrike, mm. Så nu hoppas jag att du blev inspirerad (eller påminnen) att skicka julkort till dem du gillar.
 
 

Skicka Julkort

1 Läs mer >>
När folk får reda på att min utbildning består av en gymnasie examen som florist samt en högskoleutbildning innom politisk vetenskap. Så blir de flesta lite förvirrade för kopplingen mellan dem kanske inte är direkt solklar. Och ska jag vara ärlig var den inte det för mig heller i början men det var lite det som var poängen. Man kan ha mer än ett intresse och man behöver inte bara välja ett att fokusera på under sitt liv. Med tiden visade det sig dock att dessa väldigt olika intressen går att kombinera och det är precis det jag tänker göra i framtiden. Att jobba med hållbar utveckling inom florist branchen är något som blivit allt viktigare för mig och det är precis det jag hoppas på att göra i framtiden. För tillfället vill jag dock fortsätta att lära mig om branchen och jobba som florist.
 
Jag har nu klarat av min tredje vecka som florist hos GoBotanica i Lewes i Storbrittanien. Detta är också det tredje landet som jag jobbar som florist i och jag har redan observerat ett par saker som är helt genialiska när det kommer till hållbar utveckling och återandvändning i blomsterbutiker. Båda dessa saker gör att vi i princip inte har något svinn överhuvud taget. Och för alla som har jobbat i en blomsteraffär vet man att svinn är ett stort problem. Den första grejen som vi gör på jobbet är att spara alla små avbrutna kvistar eller blomhuvuden och har i en liten klump oasis på arbetsbänken för att sedan klistra på med en etikett när vi slå in buketter, mm. Att få en rosenknopp klistrat på sin bukett ser både lyxigt ut och gör kunderna glada, plus att det inte kostar oss något extra för vi hade kastat dem annars. dettta är verkligen något som jag tycker alla borde göra, det är så himla enkelt och det är det dör lilla extra för så många.
 
Nästa grej är det som verkligen drar ner på vårat svinn till i princip noll, Jam Jar Posies. Alla blommor som har blommat ut för mycket för att kunna säljas till fullpris hamnar i en jam jar posy. Vilket är en liten mix av blommor som vi säljer i en glasburk (jam jar) för 10 pund. Burkarna är också en form av återanvändning helt i sig själv vilket gör att jag älskar den här iden ännu mer. Alla i personalen, vissa kunder och även en del restauranger kommer in med glasburkar av ala typer och storlekar för oss att använda, så vi får en glasvas och glasburken blir återanvänd. Alla posies blir olika eftersom glasburken och materialet vrierar varje gång. Men konceptet är det samma och folk älskar dem för de får väldigt mycket blommor för pengarna, de behöver inte leta upp en vas när de kommer hem och det är helt perfekt om man vill  ha något litet på bordet när man har gäster eller bara vill ge någon något litet men fyllt av glädje. Jag tänker definitivt ta med mig den här iden i framtiden och om den kan inspirera andra florister är det bara toppen, för detta är hållbart tänkande på så många nivåer!
 
 
 
 

Jam Jar Posy

2 Läs mer >>
Först och fämst så är Harry Potter dom bästa böckerna någonsinn. För det är inte bara berättelsen och karaktärerna utom hela världen som man blir förälskad i och önskar att man kunde bo i. Och som en icke brittisk personmåste jag erkänna att vissa saker förknippar jag enbart med Harry Potter även om de fanns före serien och inte är specifika för världen, te.x Kings Cross station. Jag minns också att jag blev helt chockad för några år sedan när jag insåg att prefekter är en riktig roll som finns på skolor, samt olika elev hus. Detta är koncept som som är 100% Harry Potter för mig, men tydligen inte. Och nu när jag bor här i harry Potter land kan jag inte låte bli att känna att jag är ännu närmare vissa av dessa grejerna så här kommer en lista på saker som får mig att känna att jag verkligen är i Harry Potters hemland och med lite fantasi, värld trots allt.
 
Åkt med the Nights Bus: Jag kanske inte har åkt med the Knights Bus, men jag har i alla fall åkt med mugglarversionen som helt klart är det som J.K Rowling fick sin inspiration ifrån. Och helt ärligt är det inte så stor skillnad. Night buses är linjer som bara går på natten när de vanliga buslinjerna slutat att gå och de tar de konstigaste och krångligaste vägarna någonsinn så man undrar om man någonsinn ska komma fram och passagerarna är ofta ganska skumma typer.
 
Besökt ett slott: Det var visserligen inte Hogwarts så jag får leta vidare.
 
 
Fönstershoppas efter trollstavar och andra magiska föremål: Hittade Olivers Brighton när jag höll på att gå vilse en kväll och det har nu blivit min nya favoritbutik i staden. Jag menar det är en Harry Potter butik med en kanin som maskot!
 
 
Fått en ny kvast: Min chef köpte en ny sop åt mig till butiken som jag tog med mig på tåget till jobbet. Tyvärr är den kanske inte är lika lyxig som en Nimbus eller ens en Cleansweap, när jag tänker efter tror jag inte ens att den kan flyga.
 
Åkt tåg ifrån King's Cross: Jag skulle inte med Hogwarts express den här gången, men jag gick förbi Platform 9 3/4.
 
 
Ätit choklad: Dementorer är ju osynliga för mugglare så man vet aldrig om de är i närheten, därför gäller det att vara på säkra sidan och alltid ha med sig lite choklad att tugga på.
 
Fått besök av Mr. Weasly i butiken: Det var säkert till Molly han köpte blommorna!
 
 
Besökt en bank: Till både min stora besvikelse och glädje fanns det varken goblins, bergochdalbana eller drakar där inne.
 
 

Nu när jag bor i Harr...

1 Läs mer >>
Jag har nu vart i England i nästan två veckor och man kan minst sagt säga att det har varit full fart. Kombinationen av att jobba fulltid (på ett nytt jobb dessutom), leta boenden, gå på möten (banker och myndigheter och trams som måste göras när man flyttar utomlands), har gjort att jag är helt slut vaje kväll. Plus att jag försökt utforska den nya staden jag bor i och klämma in roliga saker också, det har blivit en tur till London efter jobbet en kväll, sunday roast med mina nya arbetskompisar förra helgen och lite shopping. Så idag när jag är ledig tänkte jag först ta tåget in till London och hitta på något kul (kolla på musikal). Men det visade sig att de flesta musikalerna har uppehåll på söndagar och det fick mig att planera om nu på morgonen. Och istället blir det nog en välförtjänt slapp dag. Och jag tycker att alla ni som läser detta också får se till att ha en riktig slappardag!
 
Dagens plan är:
 
Lyxfrukost: Engelska korvar och roast potatoes, det gäller ju att passa på när man är här och har tid. Detta är ju inget jag har tid med innan jobbet direkt.
 
Dricka massa te hela dagen: No milk two sugar, tydligen är detta en jättesvår kombintion att komma ihåg, alla tittar jättekonstigt på mig när jag säger att jag inte vill ha mjölk i mitt te.
 
Harry Potter maraton: Man behöver ha det lite då och då och nu var det ett tag sedan.
 
Ha på mig pyjamas hela dagen: För att jag kan!
 
Läsa ut A gathering of shadows
 
Vad är din söndagsplan?
 
 
 

Ta en söndags paus

1 Läs mer >>
Som en kombination av inspiration från bok tagg videos på Youtube och Julias senaste inlägg om att dela med sig av musik. Så kommer jag idag tipsa om både musik och böcker. Ibland när jag läser på en plats där det är helt tyst eler om det tvärt om är fullt med ljud och folk som pratar så tycker jag om att lyssna på musik på samma gång som jag läser. Det funkar ju inte med vilken typ av musik som helst, utom instrumental filmmusik har jag kommit fram till funkar som allra bäst för att det skapar stämmning och hjälper koncentrationen itsället för att stjäla fokus. Det allra bästa är ju om man kan lyssna på filmmusiken som hör till den boken man läser. Många böcker som jag läser har dock inte gjorts till film och då får man finula lite på vilken typ av stämmning man tror sig passa. 
 
Detta är tips på musik som jag tycker passar till den mesta typen av läsning:
Legend of Korra soundtrack
Lily´s Theme, Harry Potter
Pride and Prejudice, Dario Marianelli

Men för att göra dagens inlägg lite roligare tänkte jag dela med mig av några av mina favoritlåtar + böcker som jag tycker "matchar" dem, antingen i form av text eller stämmningen och melodin. (Försökte få en ganska blandad mix, både av låtar och böcker, detta var verkligen superroligt och klurigt på samma gång!). Så mitt tips är lyssna igenom låtarna, om du gillar något kolla in boktipset för det kanske passar dig också.
 
 
 
Always in my head - Coldplay
Strange the Dreamer - Laini Taylor
(Den här matchningen var både lätt och svår, för jag visste inte vilken av låtarna ifrån Albumet som passar bäst, så rekommenderar egentligen hela Ghost stories för den här boken, plus kan vi prata om hur bra omslagen matchar!)
 
Homeless - Maria Mena
The Host - Stephanie Meyer
(Har inte tänkt på hur bra den här låten verkligen passar till den här boken innan jag skrev det här inlägget, hela texten är som gjord för att beskriva den här boken)
 
Radioactive - Imagine dragons
Shatter me - Tahereh Mafi
 
All we do - Oh Wonder
Everything, Everything - Nickola Yoon
 
Don't Move - Marit Larsen
On the other side - Carrie Hope Fletcher
 
Summertime - Ella Fitsgerald, Louie Armstrong
Aristotle and Dante discouvers the secerets of the universe
 
The Catepillar - The Cure
Alices Adventure in Wonderland - Lewis Carrol
(Den här låten passar klockrent men på samma gång kändes det nästan som ett skämt att ta med det, kanske på grund av den knasiga tonen på både låten och boken, har en känsla av att the Cure kanske var inspirerad av Alice i underladet när de skrev den här låten)
 
Pumped up Kicks - Foster the people
Starflight - Melissa Landers
(Vet inte helt vad som fick mig att matcha dessa två, de har egentligen inte så mycket att göra med varandra men på samma gång passar det jättebra. Tror det hade med attityden i låten som passade superbra med boken, jag menar boken innehåller rymdpirater!!)
 
Everything at Once  - Lenka
Anne of Greengables - L.M Montgonery
(Har en känsla att detta är något Anne hade kunnat sjunga om hon levde i våran tid)
 
Fidelity - Regina Spector
Resistence is futile -  Jenny Colgan
(Även om texten inte stämmer överrens till 100% med handlingen i boken så påminner mig den om huvudkaraktären Connies personlighet) 
 
 
Dela gärna med dig av en favorit låt så ska jag se om jag kan hitta på ett boktips!

Lyssna och Läs

0 Läs mer >>
 
I'd rather die an Adventurer than live standing still
 
A Darker Shade of Magic
V.E. Schwab
 
Betyg: 5/5
 
Tre ord som beskriver boken: Magi, Mystik och vänskap
 
Något från boken som jag önskar att jag ägde: Kells kappa som kan bli ett hundra tal olika modeller genom att vändas ut och in på olika sätt. Det ända opraktiska , men roliga är hur han tappar bort saker i fickorna för han inte minns vilken kappa han la dem i eller hur han ska hitta den kappan igen.

Handling:
Världen vi lever i har inte mycket magi längre, men så var det inte alltid. Men när dörrarna till de andra världarna stängdes så slutade magin flöda genom våran värld och med tiden har vi glömt bort den. Den här boken utspelar sig i London. Men inte bara i ett London utom fyra olika varianter av London som var och ett existerar i sin egen version av världen. Kell är en av de sista med förmågan att passera mellan de olika världarna. Hans uppdrag tar honom mellan gray London (vår värld), red London (hans egen värld där magi flödar fritt), och white London (som ocskå är full av magi men där den inte längre är i balans), sen finns det black London, en värld som ingen besöker längre och anledningen till att dörrarna mellan världarna stängdes ifrån första början. Black London blev slukat av mörk magi och efter det förstördes alla spår av den för att den mörka magin inte skulle sprida sig till någon av de andra världarna. Men under en av hans resor får han av misstag händerna på en talisman från black London som innehåller den mörka magin ifrån världen. I ett försök att komma undan människorna som är efter stenen flyr Kell till gray London där han snubblar över Lila bard en simpel tjuv som lever på Londons gator men som drömmer om ett liv av äventyr.

Tankar:
Jag har velat läsa den här boken så himla länge för att jag tycker konceptet verkar så himla coolt och jaghar hört så mycket bra om den. Och att jag äntligen gjorde det nu när jag runt omkring London området kändes ju helt perfekt. Den är verkligen så himla bra, karaktärerna är fantastiska och storyn är så himla unik. Det var lite förvirrande i början att hålla koll på vilket London som var vilket men man lärde sig snart hur de skiljde sig ifrån varandra. Och nu behöver jag inte längre någon som säger vilket London det är utom man märker det på hur saker som luften, ljud eller färg runt omkring är beskrivet. Stämmningen i boken är verkligen allt. Så även om den utspelar sig i en och samma stad får man ta del om fyra väldigt olika världar. Det här är en bok som man bara sugs in i och nu när jag läst färdigt den första boken måste jag ta mig till en bokaffär inom de närmsta dagarna för att köpa de andra två så jag kan få reda på vad som händer. Ett tips är alltså att införskaffa alla böcker på en gång för det tar död på mig att jag inte kunde fortsätta läsa den andra boken så fort jag var klar med den första. En annan sak som definitivt bidrar till stämmningen (kanske framför allt i gray London) är att blckerna inte utspelar sig i nutid. Jag vet inte exakt vilket årtal de utspelar sig på men jag skulle gissa på sent 1700-tal eftersom George III är Kung i gray London och när boken utspelar sig har hans mentala hälsa även börjat lida mot galenskap. Och en effekt av detta är att de har så coola kläder på sig, vilket kanske är en konstig sak att säga efter som det är en bok och jag inte har sett dem. Men de långa rockarna med alla knappar som fladdrar i vinden och alla hattar är så bra beskriva och det bidrar verkligen till estetiken och atmosfären i boken. Faktum är att jag tycker omslaget till boken verkligen fångar hur atmsfären inne i boken verkligen är! Det här är en serie som jag verkligen hoppas blir film eller kanske till och med tecknad tv-serie för den är så estetisk bara som ord att jag verkligen vill se det med mina ögon också.
 
 

A Darker Shade of Mag...

3 Läs mer >>
 
Jag skev ett inlägg tidigare i höst om the Book Fairies och efter att ha blivit förälskad i iden har jag nu haft tid till att bigra till projektet genom att gömma fyra böcker på helt olika hörn av världen. Ohc idag tänkte jag att ni skulle få hänga med på dessa äventyr.
 
Steg ett var skedde hemma och det var att välja ut vilka böcker jag skulle offra till detta. Jag beslutade mig för dessa fyra böcker som jag har läst och jag gillade alla men på samma gång gav dom mig inte ett tillräckligt stort intryck för att jag skulle vilja spara dem på min bokhylla föralltid. Vissa av dessa har jag även från början köpt på loppis så jag har inte investerat några stora pengar i dem vilkat på något sätt gjorde det enklare att skiljas från dem. Och min bokhylla är nog också tacksam att jag gör mig av med böcker som jag inte älskar till hundra procent eller tänkt läsa (eller läsa om) inom en snar framtid för platsen är inte bara liten utom obefintlig i nuläget.
 
 
 
Steg två var sedan betydligt roligare nämligen att pynta och pimpa böckerna. Detta kan man göra hur lätt eller komplicerat som man vill. Men jag tycker det är roligt att packa in presenter och pyssla så jag såg till att ta tillfället i akt. Den viktigaste delen i det här steget är nog att sätta fast antingen ett klistermärke eller bokmärke från Book Fairies där "instruktionerna" står, så att den som hittar boken vet varför det står en övergiven bok där och att hen får ta med sig boken hem.
 
Göteborg: Namnet på boken är hemligt
 
En av de fyra böckerna som jag valde att gömma den här gången var på Svenska så det kändes som en bra ide att hålla mig inom landet när jag lämnade den här boken och när jag var i Göterborg får några veckor sedan passade jag på att ge den ett nytt hem. Det jobbiga var dock att det både regnade och blåste så jag var tvungen att hitta ett gömställe som var under tak men där den på samma gång var synlig. Så till slut hamnade den i hålet på en av pelarna på Kungsportsbron.
 
London: Elizabeth is missing
 
 
Nästa bok hamnade i London, närmare bestämt på Trafalguar Square. London är ju hellt fullt av roliga ställen att gömma böcker men detta var nog ändå en helt optimal plats för här passerar massa människor. Men på samma gång har de flesta som kommer hit lite tid att ta det lugnt och se sig om kring och om de nu har tur få syn på en ny bok. Jag bestämmde mig för att sätta mig på en bänk vid kanten av monumentet där jag hade utsikt över mig bok för att se när någon fick syn på den. Och det tog inte många minuter innan några glade turister gick fram till den och av att dömma från deras ansikten blev de glatt överraskade och för att toppa av de hela och jag antar bevara stunden tog de en massa bilder och selfies på/med boken.
 
Köpenhamn: Hyddenworld
 
När jag spenderade dagen i Köpenhamn för ett litet tag sedan i väntan på mitt flyg senare på eftermiddagen så tog jag tillfället i akt och gömde en bok här också. I parken Kongens Have gick jag förbi det här trädet som med sin välformade knöl bara bad om att få en bok placerad på sig, och det var precis vad jag beslutade att göra.

Lewes: Flight of the silvers
 
 
Den sista boken där här gången fick sitt nya hem på toppen av tornet i Lewes castle. Lewes är byn i England som jag ska börja jobba i den här veckan och när jag gick runt och utforskade mitt nya hem tyckte jag också att det var rätta tillfället att lämna ännu en bok. Och en sådan här strålande dag behövde jag inte ta hänsyn till väder utom kunde med gott samvete placera den på platsen med den bästa utsikten i hela staden. Och förhoppningsvis får sig nästa besökare uppe i tornet en glad överraskning!
 

Häng med och göm en b...

0 Läs mer >>
Idag är sista dagen jag spenderar i Sverige innan jag flytar till England imorgon. Så ksnek int ehelt konstigt har de här helgen vart lite galen. Igår var det kalas gånger tre kan man säga. Min sistyr Elvira fyllde 20 och det var huvudanledningen till kalaset men det blev också en väkommen hem fest för henne efter att hon har vart i månad i USA och på samma sätt blev det ett avskedskalas för mig. Och idag har jag ju också försökt umgås så mycket jag kan med familjen (det har blivit en del brädspelsspelande) samt packa resveskan, för jag tyckte tydligen det var smart att inte göra det före dagen innan jag åker.
 
Kl 4 ska jag gå upp i morgon bitti (eller natt om man vill låta deppig) och jag har tvungat Elvira att köra mig till Landvetter för det går inga bussar så tidigt. Jag vet inte när jag kommer tillbaka till Sverige nästa gång och jag vet egentligen inte var jag ska bo i England heller. Men jag har bokat ett AirBnB ett par veckor och planerar att försöka komma hem till Jul för tror mig familj blir väldigt besviken om jag missar två jular i rad. Men just nu känns det bara som att allt sånt löser sig. Och jag är supertaggad till att börja det nya jobbet på tisdag och att börja ett nytt äventyr i största allmänhet.
 
Det var väl egentligen allt för idag, en liten uppdatering av mitt liv och varför jag inte hunnit lägga upp ett vanligt inlägg. Men lovar att jag ska ordna det till onsdag!

Sista dagen i Sverige

1 Läs mer >>
Wow att man kan uppleva så mycket på en månad och att livet kan ändras så mycket som det har gjort för mig den här månaden är otroligt. Jag har i princip flängt fram och tillbaka mellan Storbrittanien och Sverige hela oktober. Så nästa alla mina favoriter denna månaden är inspirerade ifrån upplevelser jag har haft någon stans i England. I början av månaden gav jag mig iväg till England i hopp om att få tag på ett floristjobb men förväntade mig egentligen att det skulle ta lång tid och vara svårt med en hel rad av nej. Men i ställer blev jag helt överväldigad av posetiv respons och blev kallad till intervjuer och provjobb både här och där. Jag hade inte besökt varken London eller Brighton före den här månaden och nu känner jag mig nästan som hemma på båda ställena. Så här kommer min lista på månadens favoriter och saker som jag har blivit förälskad i där borta!
 
1. Watersones at Picadilly
Jag börjar med detta för jag tror det är min absluta favoritplats i London. Jag spenderar verkligen timmar här varje gång jag går dit. Waterstones är en av de största bokförsäljarna i England och butiken vid Picadilly är helt enorm och som en drömvärld för mig. 6 våningar av böcker, mysiga fotöljer att slappa i när man shoppar för fullt, två cafen där man får en egen liten tekanna när man beställer te, gratis Wi-Fi så man kan jobba om man vill, och om man har tur boksigneringar. Vad mer kan en person önska sig i världen!
 
 
2. Musikaler
Min andra stora London favorit och vad jag vet kommer bli ett rutinmässigt nöje när jag flyttar dit är att kolla på musikal, live! Att jag är musikalfan är ingen nyhet men jag har hittills ofta fått nöja mig med att se dem på film för det svenska utbudet på scen är inte jättestort. Men utbudet kan man inte klaga på i West End i London i alla fall. Om jag inte häjdar mig kommer jag spendera hela min lön på musikal. Denna månaden har jag kollat på två stycken. Den första är Les Miserables, jag var tvungen att börja med denna. Det är på något sätt musikalernas musikal och det var Les Mis som fick mig att bli förälskad i musikaler på riktigt så att se den live i West End (världens längsta pågående musikal produktion som nu har hållt på i över 30 år!) var en dröm som gick i uppfyllelse. Den andra musikalen jag såg var the Addams Family och jag ska erkänna att en stor del till att jag valde att gå och se just denna var för att jag följer Carrie Hope Fletcher som spelar Wednesday på Youtube och har därför sett massa bakomscenerna klipp och snack med folk i casten. Så när jag såg den live var det nästan som att jag kände vissa av karaktärerna och de som spelar dem redan. Men med det sagt så var musikalen i sig helt fantastisk också och den har resulterat i att både Morticia och Wednesday Addams har blivit mina nya idoler. Morticias och Gomes relation är relationship goals på riktigt och Wednesdays syn på omvärld och medmänsklighet är fantastisk. Min nya besatthet i kombination med Hallween har gjort att jag kollat på båda Addams family filmerna, humorn är underbar!
 
 
 
3. Te
Jag har kanske inte helt överraskande druckit väldigt mycket te när jag vart i England och det är verkligen inget jag klagar över. Att man får en egen liten kanna te när man beställer te på Cafe i England är ju helt fantastiskt plus att köpa te ute i Sverige är ju helt galet dyrt, men det är det inte i England det är nog till och med billigare än vatten. Bubbel Tea där emot är något dyrare men en ny rolig upptäckt som jag provat och absolut älskar. Jag har velat testa det ett tag för tycker det ser så skumt ut med alla kulorna i, och när jag var i England testade jag på det för första gången och det var verkligen en hit.
 
 
4. Engelsk Färdigmat
Eftersom jag reste runt ganska mycket hade jag inte så ofta varken tid eller möjlighet att laga mat (i alla fall inte på dagen) men som tur är är utbudet av färdig mat som man kan äta i fartan på en helt annan nivå en Sverige. Här tycker jag man bara får tag på överprisade baguetter och trekantssmörgåsar eller halvtråkiga sallader. Utbudet i England där emot var helt enormt, jag drogsa famförallt till alla olika pirogaktiga pastries och samosas som både var sjukt billiga och så himla goda. Ska definitivt börja baka mer piroger. Måste också bara lägga till på slutet att Sainsburys har en fempack chokolate chip cookies för 90c som är helt galet goda och jag kan ha köpt några stycken mer än vad jag borde men de var ju sååå billigt!
 
 
 5. Strange the dreamer
Jag har också hunnit läsa några stycken böcker under månaden och två av dem var så bra att jag var tvungen att inkludera dem här. Den första är Strange the dreamer en fantasybok som handlar om Lazlo Strange som arbetar och bor i ett bibliotek och är besatt av mysteriet kring staden Weep vars riktiga namn är försvunnet precis som staden själv. Detta var en ganska kort sammanfattning med det är mest för att man inte han berätta så mycket mer utan att ge bort för mycket av berättelsen, det är bättre att gå in i den här boken ganska ovetande för att ta del av mysteriet. Men det är verkligen helt fantastiskt fint skriven och storyn är så himla bra , jag kan inte vänta på fortsättningen.
 
6. The History of Bees
Den andra boken handlar som du kanske kan gissa om bin. Närmare bestämt får vi följa tre generationer av biodlare, under 1850, 2007, och 2098. Boken skildrar de olik människornas liv vid de olika tidpunkerna och visar vilken stor roll bin har i vårt samhälle och för vår jord. För problemet som vi nu har där hela kolonier med bin dör i enorma mängder har i den här boken resulterat i att bin har blivit utdöda i framtiden och istället är det människor som får ta över rollen som pollinerare för att producera mat till den del av jordens befolkning som återstår. En superfin bok med allvarligt tema som är utförd på ett väldigt intressant och bra sätt. Rekommenderar sra
 
 
Tror detta var allt jag tänkte nämna idag. Men jag har haft så många fantastiska upplevelser som jag inte har fått plats att skiva om, som när Pernilla blandade ihop orden Aubergine och Aboriginer när hon pratade om sina upplevelser i Australien  och jag, Luke och Axel satt där väldigt förvirrade, eller när jag åkte till southhampton och hälsade på Rebecca som jag träffade i Kanada förra året, hunden peanuts som vägrade sitta någon annan stans än mitt knä när vi åkte bil. Att spela pictionory, gå på Halloweenfest och fira Halloween i största allmänhet, eller vandra runt på Kew Gardens.

Oktober Favoriter