1 Läs mer >>
 
London är en stad som det känns som att man kan innan man har besökt den för att man har sett så mycket av den på olika filmer och TV-serier. Men när det kommer till en stadsdel, Notting Hill så blir den här känslan som allra starkast för allt jag vet om Notting Hill vet jag tack vare filmen. Och ett besök hit kändes därför som ett besök till filminspelningen eller till och med in i själva filmen. Någon ting inne i mig mot all logestik förväntade mig att Hugh Grant skulle komma runt hörnet med en kopp apelsinjuice. Och jag kunde inte låta bli att leta efter Resebokhandlen eller den blå dörren.

Det visade sig dock ganska snart att typ var fjärde hem i Notting Hill har en blå dörr. Och jag vet inte om det såg ut såhär innan filmen kom ut eller om blå dörr trenden i Notting Hill slog igenom på grund av filmen. Men i vilket fall så får nog alla hemägare i Notting Hill som har en blå dörr stå ut med att turister tar kort och posar framför deras ytterdörrar. Jag kan själv säga att jag är skyldig till att fotografera några stycken...

 Jakten efter den blå Dörren


Det gick heller inte att låta bli att nynna på låtarna ifrån filmen när jag promenerade runt. Tyvärr så hade jag dock inte ett coolt montage av växlande årsdider när jag lyssnade på Ain't no sunshine och promenerade längs marknadsståmden och butikerna på Portobello Road. Ville så gjärna ta av mig jackan och kasta den över axeln så där coolt i takt till musiken. Men det jobbiga är att sånt som är så självklart och coolt till musik ser väldigt konstigt ut för alla andra som inte hör den, så jag könde mig tvungen att motstå frestelsen och fick istället nöja mig med att lyssna på musiken och ta in Notting Hill och Portobello Road med all sin överväldigande atmosfär.

Dagens soundtrack:
Och efter den här dagen var det helt omöjligt att inte kolla på filmen (för typ femtioelfte gången eller något) när jag kom hem på kvällen. Finns det någon mysigare film liksom!

 
 
 
 
 

Notting Hill

0 Läs mer >>
Har haft en fantastiskt rolig men fullspäckad dag, vilket är varför jag inte har hunnit skriva ett blogginlägg tidigare. Men jag tänkte att jag kunde låta er ta del av mina onsdagsäventyr istället!
 
8:00: Vakna, äta frukost, packa väskorna och lämna en liten överraskning (och en ahlv aubergine vid namn Frank) till de trevliga folket jag har bott hos i London
 
11:45: I kön till boksignering för Tanya's Christmas
 
 
12:33: Boksignering och får träffa Tanya Burr en av mina absoluta favoriter ifrån Youtube!!
 
13:46: Fika (och en kopp te så klart) efter bokshopping på Waterstones i Piccadilly
 
15:31: Sitter på golvet på tåget på väg till Milton Keynes, och konduktören ropar ut att Evie fyller 5 så hela tåget sjunger Happy Birthday!
 
16:43: Incheckad på Hotellet i Milton Keynes (lite osäker på att jag behöver så här många sängar?!
 
17:36: Utforskar Milton Keynes. Detta är nog en av de konstigaste platserna/städer/förort jag har besökt. Allt är så sjukt symmertriskt, väldesignat och organiserat. Det känns som att jag går runt i en modell över den idella stadsplaneringen.
 
 
17:46: Hämtar ut min biljett till the Addams Family musikalen. Och äter sedan lite mat
 
18:37: På något vänster står jag nu mitt i ett monument/staty som visar massa olika typer av datum och nästan ser ut som ett solsystem, på samma gång som ett gäng på 30 löpare med pannlampor springer runt mig i cirklar...
 
19:30: THE ADDAMS FAMILY MUSICAL TIME!!
 
22:30: I'm carzier than you!!!! Morticia är här med min nya idol.
 
23.00: Bloggar, äter choklad och kollar på Harry Potter!
 
Sådär! Det var allt jag har hunnit med idag, inte så illa om jag får säga det själv. Vill ni ha mer Watch me Wednesday så klicka här. Har hämtat titeln ifrån Carrie Hope Fletcher som spelar Wednesday i Addams Family Musikalen och som också vloggar sitt liv på West End. Har alltså idag lyckats se/träffa två av mina absoluta favorit youtubers och idoler. Plus att efter att jag har sett musikalen nu har fått en ny idol Morticia Addams!

Watch me Wednesday

0 Läs mer >>
 
När jag flög tillbaka till England i onsdags så åkte jag ifrån Kastrup men eftersom mitt flyg inte gick fören på kvällen kunde jag spendera hela dagen inne i Köpenhamn efter att jag dumpat av väskan i bag drop på flygplatsen. Så det blev några timmars turistande och shopping för min del. Högst upp på listan stod statyn över den lilla sjöjungfrun. För jag har vart i Köpenhamn innan men aldrig sett den här statyn och även om det kanske är det mest turistiga man kan göra i Köpenhamn så ville jag dit minst lika mycket. Jag älskar HC Andersen sagor och den lilla sjöjungfrun är också min favorit Disneyfilm (det kanske har lite att göra med att hon bor i havet...). Så genom att ta mig en promenad från stationen, förbi Tivoli, längs med Ströget och Nyhamn så var jag framme vid henne. Lika fin i verkligheten som jag hade förväntat mig av bilder man sett. Och som en riktig HC Andersen bonus simmade det även runt en svan vid statyn. Så jag fick inte bara se den lila sjöjungfrun utom den fula ankungen också.

 

Tror verkligen Köpenhamn är gjort för att besökas på hösten. Färgskalan på hela staden är i gul-orange och det smälter ihop perfekt med alla höstlöven på marken och på träden. Så även om det var en ganska grå och tråkig dag så var staden full av höstfärger och Tivoli hade gått all in med sina dekorationer. Det var nästan så att jag inte hade lust att ge mig av till flygplatsen vid slutet på dagen, men bara nästan för är ganska säker på att jag kommer ha det väldigt bra i England också!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Köpenhamn

1 Läs mer >>
 


                                                                                                     中秋节
 

Jag gillar tanken att det alltid finns något att fira. Det behöver inte bara vara en helt vanlig onsdag idag utom någon stans i världen är det säkert en speciell dag eller en del av en högtid som firas för fullt. När jag var i London senast så snubblade jag över en sådan högtid utan att alls veta om det innan. Efter att ha gått runt hela dagen mellan Waterloo, Big Ben, Buckingham Palace och Picadilly så hamnade jag helt plötsligt i China Town och här kändes det ju som att man var i en annan värld. Och som av en händelse visade det sig att den extra festliga stämningen som jag upplevde under de röda lycktorna berodde på att det var Månfestivalen.

 

ZhōngqiūJié, Moon Festival eller Mid-Autumn festival är en kinesisk högtid och är den näst största högtiden i landet efter det kinesiska nyåret. Och jag hade faktiskt hört talas om den innan även om jag inte hade någon som helst aning vad man firar eller när på året det infaller. Men detta kändes ju som det perfekta tillfället att ta reda på mer!

 

Precis som med våra högtider är detta en högtid där olika traditioner, legender, religon och nya influenser har påverkat hur den ser ut och firas och det var därför lite svårt att få koll på vad som egentligen pågår under festivalen. Sen hjälper det ju inte att den firas olika beroende på vart man befinner sig i Kina, Taiwan, Vietnam eller till och med London. Men i grund och botten är det i alla fall en form av skördefest som firas under fullmånen mitt i hösten enligt den kinesiska månkalendern vilket för oss infaller i september eller oktober. En fullmåne som sägs vara extra stor och lysande. Månen är en viktig del i kinesisk mytologi och det finns massor med sägner där den är med så jag tänkte dela med mig av några av mina favoriter som jag hittade när jag bläddrade runt på internet.

 

"After the hero Houyi shot down nine of the ten suns, he was pronounced king by the thankful people. However, he soon became a conceited and tyrannical ruler. In order to live long without death, he asked for the elixir from an immortal. But his wife, Chang'e, stole it on the fifteenth of August because she did not want the cruel king to live long and hurt more people. She took the magic potion to prevent her husband from becoming immortal. Houyi was so angry when discovered that Chang'e took the elixir, he shot at his wife as she flew toward the moon, though he missed. Chang'e fled to the moon and became the spirit of the moon. Houyi died soon because he was overcome with great anger. Thereafter, people offer a sacrifice to Chang'e on every lunar fifteenth of August to commemorate Chang'e's action".

 

 

 "An ancient fable says the sun and moon are a couple and the stars are their children, and when the moon is pregnant, it becomes round, and then becomes crescent after giving birth to a child."

 

 

"Once upon a time, there were three animals living in a forest: a fox, a rabbit, and a monkey. Three immortals, pretending to be beggars, went through the forest asking for food. The fox and the monkey quickly offered them food. The rabbit, who was less resourceful but very pious, felt guilty. She said, “I’m so sorry I couldn’t offer any food to help you, but I can give myself,” and jumped into the fire. The three immortals were moved by the rabbit’s sacrifice, and decided make the rabbit an immortal, sending her to live in the Moon Palace."

 

 

Det ända som jag visste om månfestivalen själv och som jag var taggad på att testa när jag insåg att jag hade chansen var att testa månkakor. Mpnkakor är i stort sett det ända kinesiska bakverk jag känner till och tycker dom ser så fina ut att jag alltid har velat testa en. Så jag såg till att köpa mig en under festivalen och dom var såååå goda. De är nästan löjligt dyra just för att de har blivigt så kommersiellt populära men det var ändå helt klart värt det. Kakan är nästan som en liten paj med ett tjockt lager krämig fyllning inne i. Fyllningen finns i olika varianter men är söt och gjord av olia typer av frukter, bär eller till och med bönor. Allt som allt var detta en jätterolig upplevelse som jag inte alls hade räknat med när jag åkte till London. Men som därför bara blev ännu bättre än om jag hade planerat besöket ifrån början!

 
 
 

the Moon Festival

1 Läs mer >>

Idag hade jag väl egentligen tänkt att skriva om något från mitt äventyr i London. Men den här veckan har det varit World Mental Health Day, en internationellt uppmärksammad dag för att sprida lite extra mycket ljus över mental ohälsa och allt som hör där till. Och efter att ha läst massa artiklar och sett flera videos på youtube i samband med detta blev jag inspirerad att också skriva någonting. Först vill jag säga att jag tycker verkligen att samhället har blivit mer accepterande kring att prata om och förstå mental ohälsa som ett riktigt problem. Sanningen är att i stort sett alla människor antingen har varit drabbad av problem kring mental ohälsa eller känner någon som har det. Men på samma gång är det fortfarande lite tabu över att prata om. Vilket är problematiskt i sig just eftersom att prata om det är något av det viktigaste för att må bättre.

Det är inget konstigt att gå till ett sjukhus och besöka en läkare när vi är fysiskt sjuka så varför skulle det vara annorlunda när vi drabbas mentalt istället. Bara för att det inte alltid syns utåt betyder det inte att det inte är något som påverkar en ordentligt. Jag tror att det värsta jag någonsin mått var på grund av depression och inte av någon annan fysisk sjukdom eller skada och dessutom pågick det under en mycket längre tid. Och då har jag ändå haft tur, jag vet at jag inte på något sätt tillhör dem som har haft det som värst vad gäller problem med mental hälsa. Alla är olika och tyvärr krävs det nästan att man ska ha drabbats av någon form av mental ohälsa för att man ska förstå hur det känns och hur lite kontroll man faktiskt har när ma väl drabbas. Hjärnan är ett fantastiskt organ men det kan bli ens värsta fiende och i sådana stunder kan det kännas som man är helt hjälplös.

Jag har väl kämpat fram och tillbaka med depression i några år nu och nu känner jag at jag åter är på en mental plats där jag har betydligt mer kontroll än vad jag hade för typ ett halvår sedan. Många (framför allt de som inte har upplevt det) liknar depression vid att vara ledsen men jag tycker inte att det är känslor som liknar varandra alls. För att vara ledsen är en känsla, det utlöses av något som händer eller påverkar oss men efter att vi har fått gråtit ut vår sorg går det över relativt fort igen. Depression känns mer som en total förlust av känslor, det känns varken bra eller dåligt bara tomt. Och därför kan det nästan lite läskigt smyga sig på en och det kan ta ett tag innan man fattar att något är fel och ännu längre innan man fattar vad det är som är fel. När de var som allra värst för mig tappade jag inte bara mina känslor utom även mina drömmar och det här är nog det värsta som jag upplevt. Jag kunde inte komma på en ända sak som jag ville göra, inget som jag ville se eller uppleva, ingenstans jag ville resa, jag hade inga ambitioner vad gäller framtiden för jag kunde inte komma ihåg en enda av mina drömmar. Någon stans visste jag att de fanns men jag kunde verkligen inte minnas vad det var eller varför jag ville det. Jag är också en kreativ person så jag drivs av att skapa saker och jag har alltid nya ideér på saker jag vill göra och skapa. Men detta var också helt borta och det var när jag insåg detta som jag verkligen insåg att något var fel och att jag behövde en förändring.

Efter att ha gått igenom något sånt här lär man känna sin hjärna mycket bättre och det tror jag någon stans är ganska nyttigt. Och genom att läsa och höra andras historier om problem med mental hälsa inser man att detta inte alls är så konstigt som man först tror. Nästan alla går igenom någon form av psykisk ohälsa och att prata om det mer öppet är verkligen så himla viktigt för det är så vi får bort tabun kring ämnet och det är så man inser att man inte är ensam. För även om det i många fall är något som är extremt allvarligt så är det inte konstigt. Det är inte konstigare än att ha diabets eller bryta benet. Ingen blir bättre av att behöva känna skam i tillägg till sin mentala hälsa vad det än kan vara, anorexia, depression, ångest, mm.

Men för att avsluta detta lite positivt så lär man ju som sagt känna sin hjärna och man lär sig hur man får sitt sinne att må bättre. För precis som att allas problem är olika är också det som hjälper olika för alla. Men här kommer i alla fall en lista på saker som får mig att må bättre ifall jag har en riktigt dålig dag.

1. Havet: Folk som känner mig vet att jag är en havsmänniska och det är verkligen 100% sant. Det finns ingen plats där jag känner mig så lugn och så ”hemma” som vid havet. Tror alla har en plats som får en att känna så. Och skulle verkligen tipsa om att ta reda på vilken plats det är för dig om du inte redan vet det. Det kan vara vad som hest, staden du växt upp i, en park, ditt rum eller som för mig havet.

 

2. Håll koll på mina drömmar: Som jag sa innan var att tappa bort mina drömmar och kreativa projekt något av det värsta symptomet av min depression. Så för att hantera det började jag skriva ner dem. I början var det bara saker som att måla om en garderob eller köpa gardiner. Men sakta men säkert blev det allt fler och fler små projekt som föddes ur varandra och till sist kom även de större livsdrömmarna tillbaka. Och eftersom jag aldrig vill uppleva det som jag gjorde igen så tycker jag nu om att skriva upp mina drömmar på olika sätt och jag tror jag värderar dem även de helt orealistiska som aldrig kommer gå i uppfyllelse mycket mer än vad jag gjorde innan. För de finns där och det är något att sträva efter i alla fall.


3. Prata med någon: Det här kanske låter klyschigt men att prata med någon (vem som helst) är något som hjälper så sjukt mycket. Men det kan också vara något av det svåraste i början så innan man känner sig redo för det är det en bra början att bara skriva ner sina tankar för sig själv så man får det ur sig på något sätt. Att lyssna på andra prata om sina problem kan också hjälpa just för att man inte känna sig lika ensam. Och även om det inte är du som pratar just då så hör du på någon som pratar om det vilket är ett steg i rätt riktning.

4. Gör planer: Jag mår alltid bättre om jag har relativt mycket planerat att göra fram över. Att ha en rutin är bra, men för mig är det ännu viktigare att ha en spännande vardag där det händer olika saker. Så skapa planer i kombination med din egen vardag och undvik saker som ger dig så mycket ångest att de påverkar allt annat i ditt liv. Utom fokusera på projekt som du brinner för och gör dig glad på något sätt. Genom att göra detta känner jag mig mer produktiv och det är något som får mig att må bättre. Den här bloggen är faktiskt ett exempel på ett projekt jag startade för att tillföra ett nytt inslag i min vardag av just den här anledningen.

5. Ungår med vänner: Även om jag är en person som trivs med att vara själv så kan hjärnspökena få extra mycket utrymme att göra skada om man är själv för mycket. Därför hjälper det verkligen så himla mycket att ungås med andra människor och bara göra precis vad som helst.

6. Böcker: Ibland behöver man fly undan sina egna tankar och leva i en annan värld. Och efter att ha levt i någon annans hjärna i några timmar kan man ibland komma tillbaka till sitt eget sinne med ett nytt perspektiv.

7. Bygg en koja: Det är också viktigt att inse att ibland så behöver man bara må sitt allra sämsta och jobba sig igenom det. Det tycker jag man gör bäst genom att bygga en koja av täcken kuddar ljusslingor och att sedan sitta där hela dagen (eller hur länge som behövs) och bara kolla på film (Disney eller Harry Potter är att rekommendera) och äta massa choklad. Om man tillåter sig detta någon gång då och då när man mår riktigt dåligt tror jag man mår mycket bättre i längden.

Använd dig av en eller alla punkterna på listan som du tror kan hjälpa dig. Eller ännu bättre skapa en egen lista på saker du gör för din mentala hälsa. Och dela gärna med dig! Detta blev ju ett riktgt monster till inlägg men insåg att jag hade en del att skriva när jag väl kom igång så vem vet det kanske kommer fler inlägg på samma tema i framtiden.
 

 

Tankar om mental h...

1 Läs mer >>
                                                                Getting Lost in the Lanes

Jag har precis kommit tillbaka från Brighton där jag vart i två dagar. Det är verkligen en fantastiskt mysig stad och jag rekommenderar alla som har planer på att åka till Storbrittanien att åka dit. Först och främst ligger det helt fantastiskt vackert vid havet. Och längs hela staden finns en enormt lång strand. Först känns det lite som en besvikelse att stranden är av småsten och inte sand, men helt ärligt så är det ganska bra för man kan sitta där och ha picknick utan att få sand överallt. Men passa är för måsarna de är extremt aggresiva!!. Längs med havet går även en lång strandpromenad som är lite mer promenadvänlig än alla små stenarna och jag tror nog att jag nästan gick längs med hela sträckan när jag var här. Längst bort i ena änden bortanför Brightons marina blir landskapet högre och stranden övergår i höga vita kalkstensklippor som stupar rätt ner i havet. Ett så extremt häftigt landskap. Och som i kontrast till det i andra änden när man promenerat från Brighton över till Hove (grannstaden som har vuxit ihop) så är strandpromenaden kantad med massa små söta sjöbodar. Och till skillnad från de svenska röda sjöbodarna så är dessa målade i alla möjliga glada färger och mönster. 

 

 
 
På fortsatt samma tema så är Brightons kanske mest kända turistattraktion också placerad inte bara vid havet utom i havet. Det är Brightons pir, här finns tivoli, bergochdalbanor, spelarkad och mat. Och piren är so fantasktiskt fint byggd dessutom en fröjd för ögat både på dagen och på natten. Vill även rekommendera att man kollar in den gamla piren. Tror att den brann ner för länge sedan och nu är det bara ett spökligt skelett som står mitt ute i vattnet och energinivån är som natt och dag i kontrast till varandra mellan de två pirerna.

 
 
The royal pavillion är byggnaden som har blivit Brightons icon. Och man kan förstå varför för det är en fantastiskt vacker byggnad med väldigt unik arkitektur.
 
 

Det som kanske är min favoritdel med Brighton är de små shopping gatorna fullproppade med unika coola och mysiga butiker som med samlat namn kallas för the Lanes. Här kan man verkligen hitta allt, det ända som kan vara svårt att hitta är ut för det är som en labyrint, ett virrvarr av trånga små gränder och gator. Men helt klart ett måste vid ett besök till Brighton. Mina favoritbutiker som jag hittade här är Choccywoccydoodah, Dum Dum Duoghnuts, Snoopers-Paradise, Waiste vintage och Spider plants.

 

Men det bästa med Brighton är nog ändå själva atmosfären i sig. Allt det som jag har pratat kombinerat med alla människor, unika och talangfulla gatumusikanter och en härlig stämning i gererellt i hela staden. Vem vet jag kanske till och med bor här i framtiden...

 

Brighton

0 Läs mer >>
 

Björnbär är nog något av det mest äventyrliga man kan plocka tror jag, buskarna gör ju inte jobbet lätt direkt men det är nog lite den utmaningen som jag tycker är kul också. Var ute och plockade björnbär förra veckan och det var kanske sista chansen, för det blev ingen superstor skörd. Vi var på tre olika ställen för antingen var det omoget, intorkat eller redan plockat. Men lite björnbär kom vi ändå hem med och när syltning inte var något att prata om fick de hamna i ett bakverk istället. Närmare bestämt mazariner, visste inte att det var så här lätt att göra mazariner innan.

 
 
Mördegsbotten
 • 2 1/2 dl vetemjöl
 • 4 msk socker
 • 100 g smör
 • 1 äggula
Björnbärsfyllning
 • 500 g björnbär
 • 1 dl socker
Mazarinsmet
 • 250 g mandelmassa
 • 100 g smör
 • 2 ägg
 • florsocker att pudra över
Glasyr
 • Florsocker
 • Vatten


Gör så här:
 1. Mördegsbotten: Blanda mjöl, socker och smör skuret i bitar i en matberedare till en smulig massa. Blanda i äggulan och blanda snabbt ihop till en deg.
 2. Smöra och fodra mazainformarna (jag hade inga riktiga mazarinformar så använde små tarteformar istället). Låt dem sedan vila  kylen medans du gör de andra momenten.
 3. Björnbärsfyllning: Lägg bär och socker i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och låt nästan all vätska koka bort. Kvar blir bär i en sirapslik sockerlag.

 4. Mazarinsmet: Mixa mandelmassa och smör i matberedare. Mixa/rör ner äggen till en slät smet.
 5. Sätt ugnen på 175ºC. Ta ut formarna ur kylen. Sprid ut bären så det blir ett tjockt lager som täcker hela bottnarna. Fördela mazarinsmeten över (fyll dem inte helt till kanten mazarinsmet sväller i ugnen).
 6. Grädda i nedre delen av ugnen 15 - 20 minuter.
 7. Blanda ca 1,5 matsked vatten med florsocker så att det blidar en tjock men fortfarande rinnig glasyr som du kan stryka på på toppen av mazarinerna när de har svalnat


 
 
 

Björnbärsmazariner

1 Läs mer >>
 
När jag var inne på Goodreads här omdagen snubblade jag över en artikel som hette Hide a book day tyckte det lät väldigt spännade och kul. Detta visade sig vara en gigantisk skattjakt med böcker där alla på Goodreads uppmanades att gömma en bok var någonstans i väldren man än befinner sig och skattjakten är ett sammarbete mellan Goodreads och the Book fairies. Det visade sig att jag hade missat detta spektakel men via artikeln gick jag in på the book fairies hemsida för att läsa mer om vad detta är och jag blev kär direkt. Det är en organisation som går ut på att sprida glädje genom att "gömma" böcker här och var i städer för människro att hitta, lösa och förhoppningsvis bli lite gladare. Vem som helst kan gå med, det ända som behövs är en vilja att skiljas med någon av sina böcker.
 
Jag tyckte att detta var en fantastisk ide och har länge tyckt att det skulle vara kul att lämna en bok, anntekningbok eller liknande åt någon annan människa att hitta. Och att det fanns en stor gemenskap med människor som redan höll på med detta gjorde saken bara ännu bättre. Så jag gick loss på deras shop och beställde klistermärken, bokmärken och en snygg tygkasse för mina äventyr. 
 
Älskar att det låg gröna små hjärtan inne i paketet när man öppnande det! Allt för att sprida glädje och magi. 
 
 
Så hur gör man?:
 
1 Välj en bok från din bokhylle som du kan tänka dig skiljas med och låta sprida glädje till någon annan.
 
2 Klistra på ett book fairie klistermärke, skriv en hälsning inne i boken, skicka med ett bokmärke, knyt på ett fint band eller pimpa med något annat fint. Du kan dekorera boken hur mycket eller lite du vill detta steget är bara till för att vara roligt för dig och för att den som hittar boken ska få en så fin och trevlig överraskning som möjligt.
 
3 Välj en plats, man uppmanas att välja platser där människor passerar ofta så som sedvärdheter, tågstationer, bussar, en parkbänk, etc. Det är ju ingen ide att gömma boken på en plats där ingen är. På samma sätt så går hela gömmandet inte ut på att faktisk gömma boken så himla väl, du vill ju att den ska hittas. Så lägg den synligt, men tänk på väder och vind ifall du tror det skulle vara ett problem!

4 Ifall du vill ta ett kort på boken på sitt gömställe och dela på instagram under hashtagen #ibeliveinbookfairies. Här kan man sedan se bilder från book faires över hela värden och platser de gömt böcker på.

 

Så tycket du också att detta var en fantastisk ide och vill vara med och sprida lite vardagsglädje bli en book fairy du också och är du inte såld än kan jag säga att både Emma Watson och Ryan Gosling är medlemmar!

The Book Fairies

1 Läs mer >>
Trots att jag inte ville erkänna det i början på månaden så har det blivit höst. Och det återspeglas ganska tydligt i mina favoriter för jag har inte alls lika mycket utomhusaktiviteter på min lista idag. Utom istället är det innomhusprylar och aktiviteter.
 
1. Baka
Det är kanske inte en överraskning för någon att detta hamnar på min lista av favoriter för antalet recept på min blogg har ökat avsevärt. Men det är någonting med hösten som gör att man är extra sugen på att baka. Så nu när jag har haft tid, lust och en expert i form av min konditor syster har det blivit massa bakning och det är ju aldrig något att vara ledsen över för slutprodukten brukar gå åt fort och då är det plötlisgt dags att baka igen. En annan anledning till att jag bakat så pass mycket är att jag har en liten röst i mig som säger att jag inte ska köpa färdigt fika, snacks eller annat tilltugg utom att jag borde göra det själv i fall jag är sugen på något. OCh jag skulle säga att jag följt det rådet ganska väl den här månaden. Och helt ärligt är hembakat mycket godare än fördigköpt plus att hela processen att baka är supertrevlig.
 
2. Hårvård
Nästa favorit på listan är kanske lite ovanlig för att vara mig, men på samma gång lite mer i stil vad man brukar hitta på andra favorit inlägg. Den här månaden har jag testat ett nytt schampo och balsam och mitt hår har aldrig känts mer fantastiskt så måste dela med mig av det här. Det är OGX Lemon Highlights balsam och John Frieda Sheer Blonde schampo som jag använt. Som namnen kanske avslöjar har de egenskaper som lyfter fram blont hår. Jag skulle säga att jag har smutsblont hår, där topparna är mycket ljusare än rötterna. Mitt hår är också stort, yvigt, lockigt och ibland på gränsen till svinto. Jag förfäntade mig inte att mitt hår skulle bli jättemycket blondare av att använda dessa produkter. Men de liksom hjälper till att lufta fram det blonda i håret och ger det en mycket finare lyster tycker jag. Och det bästa av allt är att mitt hår blir så sjukt lent! Jag har använt OGX balsam tidigare de är verkligen helt fantastiska och i kombimation med detta shampo blir mitt hår bara lyckligt.
 
3. The big sick
Har sett massa bra filmer den här månaden så det resulterade i att jag har två filmer på min lista av favoriter. Den första är som sagt the big sick. Filmen är baserad på de verkiga händelserna mellan Emiliy Gordon och Kumail Nanjiani som har skrivit filmen (Kumail spelar också sig själv i huvudrollen). Den handlar om Kumail en kille som är född i pakistan men nu bor i USA efter att hans familj flyttade dit. Han jobbar som stå upp komiker i Chicago och det är efter ett av sina gig som han träffar Emily. Den här filmen är helt fantastiskt bra skriven, så my.cket humor och allvarliga teman i perfekt balans. Det märks att filmen är skriven av människor som faktiskt har upplevt vad de berättar för den hanterar viktiga ämnen så som invandring, arrangerat äktenskap och sjukdomar på ett väldigt bra sätt med precis rätt dos humor inblandat. Det här är nog den bästa filmen jag sett i år!
 
4 My name is Emily
Den här filmen är i en helt annan stil än den förra. Men båda filmerna fick mig verkligen att tänka efteråt och gav intryck på mig lågt i efterhand. Den här filmen handlar om Emily en 16 årig irlänsk tjej som bor hos en fosterfamilj. Emily spelas av Evanna Lynch som spelar Luna Lovegood i Harry Potter filmerna. Jag ska inte ljuga det var  det som först fick mig intresserad av den här filmen. Evannas karaktär i den här filmen påminner mig också ganka mycket om Luna på något sätt (minus magi). De är båda väldigt drömska karaktärer som är väldigt starka i vilka de är trots att det inte på något sätt är vad som räknas som "normalt". Filmen handlar om hur Emily bestämmer sog för att rymma hemifrån och tillsammans med hjälp från sin nya vän Arden åka på en road trip för att rädda sin pappa från ett psykhem. Vill verkligen rekommendera den här filmen. Den får en att tänka på livet, sociala normer och alla samhällets regler som man knappt tänker på är där men som påverkar våra beslut varje dag.

5. Geekerella
Har haft en riktigt bra läs månad i september, totalt 6 böcker har det blivit. Av dessa vill jag dela med mig av tre Geekerella som är som namnet säger en återberättelse av askungen men den här gången i anda av Star field fandom, cos play bal och en vegansk pumpa food truck. Sjukt rolig och lättsam läsning!

6. Of Beast and Beauty
Detta är också en återberättelse med denna gången av Skönheten och Odjuret. Riktigt vackert skriven bok och en väldigt intressant tolkning som är en blandning av fantasy och SiFi där rosorna spelar en mycket större roll än vad de gör i orginalet.

7. When Dimple meet Rishi
Den här boken går lite i samma tema som filmen the big sick (antar att jag blev inspirerad). Boken handlar nämligen också om arrangerat äktenskap och alla sociala normer och problem som finns runt omkring det. i det här fallet är huvudkaraktärerna från Indien och inte Pakistan och även om Rishi ser det positiva med ett arrangerat äktenskap och därför är spännd på att få träffa Dimple för att se om det kan bli en potensiell match så är Dimple inte alls på samma sida. Hon hatar allt som har med äktenskap att göra och vill fokusera på sin kariär som kodare. Så när Rishi dyker upp på programmeringslägret som Dimple är på och säger att han är hennes framtida make är det kanske inte så konstigt att han får hennes iskaffe i ansiktet.
 
 
 

September Favoriter