1 Läs mer >>
 
 
Förra helgen när vårvädret var som bäst, soligt och vindstilla, så tog jag med min syster och besökte de vita kalkstensklipporna Seven Sisters. De ligger ca en timmes bilfärd öserut ifråb Brighton och är ett skyddat naturområde via Natural trust. Och inte helt överraskande är det ett väldigt populäert besöksresemål. För de höga vita klipporna som vätter ner i havet och det böljande gröna kullarna de ovanifrån utgör är verkligen ett slående landskap. Dovers vita klippor är kanske de mest kända men hela sydkusten i England är från och till kantat med vita klippor.
 
 
 
Inne i souvenirshopen som national trust hade (för det klart det finns en sådan) hittade jag en bok som hette Great British Walks, som jag köpte. Det är en en samling med information och bilder om 100 vandringar runt om i Storbrittanien. Blev supertaggad och glad att jag hittade den för har haft lite problem att hitta vettig information om vandringsleder i min närhet. Men nu har jag helt klart lite att ta mig igenom. Alla vandringar är dock relativt korta mellan 1-4 h så det är helt klart dagsvandringar. Vilket jag tyckte var lite trevligt (även om det är häftigt att vandra i en hel vecka!). Men det känns liksom lite mer genomförbart om man kan göra det på en söndag istället, och det krävs verkligen inte alls lika mycket planering eller packning.
 
 
 
Vandringen som jag och Elvira gjorde vid Seven sisters är nr 22 i boken, så nu är det bara 99 kvar. Och den går mellan Birling Gap och Seven sisters country park. Det tog ca 2 timmar at prommenera, men då hade vi ett lugnt temo och tog tid att ta in nyerna och fotografera massa. Området heter sevensisters just för att klipporna här bestå av 7 kullar. Så det går upp och ner ganska mycket när man vandrar här (inte bra om man vill spara på höjdmetrar) men det är inte så farligt för de har en ganska lagom sluttning som gör de ganska härliga att bestiga. Vid birling gap finns där också en trappa som leder ner på standen under klipporna. Det är ett så himla häftigt landskap och jag kan inte låta bli att tycka att det påminner om Grekland, en kallare och blötare version av Grekland. De gröna slätterna är också fulla med kaninhål, men vi var besvikna att vi inte fick se några kaniner.
 
 
 

Seven Sisters

1 Läs mer >>
 Jag har hört någonstans att 90-talister är den mest nostalgiska generationen någonsin. Vi har knappt blivit vuxna men vi är ändå nostalgiska över saker i vår barndom. Och vi lyckas till och med hysa nostalgiska känslor över tidsperioder och saker som vi aldrig upplevt. Framförallt för allt som har med 80-talet att göra. Genom att titta på klassiska filmer som the breakfast club och 16 candles kan vi känna att vi har upplevt ett åttionde som passerade innan vi föddes. Och när serier som stranger thing dyker upp kan vi på riktigt känna oss nostalgiska. För även om vi aldrig upplevt det på riktigt känns det så bekant för oss på grund av allt vi sett vis media. 
 
Men nu har vi passerat den magiska gränsen 15-20 år sedan 90-talets slut, vilket innebär att vi kan titta tillbaka på allt som kändes supertöntigt och gammalt för bara några år sedan och nu tycka att det är häftigt och retro. Hör upp alla 90-talister för första gången kan vi vara nostalgisks över en tidsperiod vi faktiskt har upplevt. Och tro inte att vi snålar på krutet för att fira detta. Fört och främst är det väl ingen nyhet att 90-talsmode har blivit trendigt igen med choker halsband, mom jeans, blommiga klänningar med knappar längs fronten, stickade tröjor i grälla mönster, t-shirts under klänningar med spagetti staps och "scrunchies" hårsnoddar. Och jag ska inte ljuga jag är helt med på detta mode och älskar modet för tillfället. Men den senaste veckan fick jag två stora doser 90-tals nostalgi att jag blev lite chockad av fenomenet på samma gång som jag älskar det.
 
 
 
Den första kom i form av en ny tv-serie på Netflix jag hittade vid namn, Everything sucks. Det är ett klassiskt high school drama med många av de steriotypiska karaktärerna vi känner igen i en extremt 90-talig atmosfär där internet är något som knappt någon använder, men alla tonåringar vill ha en fast telefon på sitt rum (helst med sin egen linje). Jag visste inte vad jag skulle tycka om den här serien och ifall den skulle utvecklas ifrån den här utgångspunkten. Men alla karaktärerna visar dig ha ett fantastiskt djup (utan att det känns överdramatiskt) och slutet på näst sista avsnittet fick mig att gråta som en liten tok. Så jag rekommenderar stark att ni kollat in den oavsett hur nostalgiska över 90-talet ni känner er.
 
 
 
Andra dosen 90-talsnostalgi är kanske den mest kraftiga, i alla fall den mest udda. Jag och min syster besökte Cereal killer café i London, ett café som bara serverar flingor eller flingbaserade recept. Vilket i sig låter lite galet, men ska det va så ska det va. Det är därför alla typer av sockriga radioaktivt färgglada flingor som man knappt visste existerade som står på menyn. Och man kan naturligtvis välja mellan alla möjliga tänkbara mjölkvarianter och toppingar.
 
 
 
Ett sådant här ställe behöver rätt atmosfär och atmosfären är 90-talet. Vi snackar VHS band på väggarna, tjock tv i hörnet, alla tänkbara leksaker man hade när man var liten och typ glömt i ett glasskåp på väggen som konst. Jag och min syster satt under en tavla full med beenie babies och vi hittade två som vi haft utan att ha vetat att dom faktiskt var trendiga märkes gosedjur. Notan kommer i ett VHS fodral och sittplatserna är förutom stolar också sängar med teletubby eller snobben sängkläder. Det finns helt oändligt mycket att titta på här och att ge lite uppskattning till flingor har jag inget emot, det funkar ganska bra som fika (mycket bättre än frukost i alla fall)!
 
 
 
 

90-talsnostalgi

1 Läs mer >>
Nu har våren kommit till Brighton! Solen skiner, påskliljorna blommar och det är varmt ute ( i solen i alla fall). Och kombinationen av det fantastiska vädret plus att min syster är på besök och att Alla hjärtansdags kaoset är över, betyder att jag har letat mig ut igen och helgen bjöd därför på en massa trevliga äventyr i Brighton! Genom att flytta hit i november så känns det som att jag har sett staden i sitt värsta fram till nu (minus alla fina juldekorationer för det är supermysigt) men jag älskar det här ändå. Och det gör bara att nu när vår och så småning om sommar återvänder blir allt bara bättre och bättre och jag gillar Brighton mer och mer för varje dag som går. Att till exempel se tivoliet ute på piern i full gång i ställer för spökstaden som existerar där ute under vintern är fantastiskt och att se stranden helt full av folk som har picknick ger mig så mycket hopp om sommaren!
 

Fika paus på stranden med nypressad lemonad och Butterbeer!
 

Afternoon tea med de största sconsen i världen och helt underbart gulligt porslin och inredning.
 

Besök till Akvariet i Brighton, den historiska byggnaden och den färgglada belysningen skapade en udda men helt perfekt atmosfär för fiskar och akvarier.
 
 
Det blev även ytterligare ett besök till Globalls för mig. Min syster ville jättegärna hit hon med och det gav ju mig en anledning att prova på den andra banan också. vet inte vilken jag tyckte bäst om de är lika galna och äventyrliga båda två!
 

När vårsolen skiner passar det perfekt med ett obligatoriskt besök till Hove's färgglada strandhus längs med strandpromenaden. Slog även på stort och köpte årets första glass.
 
 
Men inte var vi väll färdigfikade där utom vi fick oss oxå en chokladöverdos på Chockywoccydoodah (ja det heter så och är en riktig Brighton specialite!)
 
Vad har du gjort i helgen? Finns det några hopp om våren där du är?
 
 

Vår väder i Brighton!

1 Läs mer >>
Som sagt i senaste inlägget tänkte jag dela med mig av några av mina favorit YouTubers idag. De jag tänkte dela med mig av har alla väldigt oliak typer av material och kanaler så förhoppningsvis finns det något för alla. Ibland känns det som all min inspiration kommer ifrån Youtube så därför känns det bara rätt att jag gör ett inlägg där jag faktist pratar om vad/vilka jag tittar på på platformen.
 
Evan Edinger
 
Jag tänkte att jag börjar med Evan Edinger som jag nämnde i förra inlägget. Han gör roliga och intressanat videos om massa olika ämnen. jag gillar speciellt dem som handlar om kulturella skillnader i vardagliga samhällsaspekter. Det är oftat mellan USA och England eftersom det är det han har erfarenhet av. Men i dessa videos har han ofta gäster och det händer att det är andra länder inlandade. Är man ute efter ren fakta och statestik kanske detta inte är rätt plats. Men vill man höra roliga och intressanta berätterler ifrån folk som faktiskt har upplevt dem så rekommenderar jag verkligen att kolla in dem. Har fått mig ett och annat chockat aha ögonblick när jag kollat på de. Kan också nämna att han har en annan kanal där han gör resevideos som är superunderhållande.
 
 
 
 
Fun For Louis
 
Men är det resevideos du är ute efter så rekommenderar jag FunForLouis. Han är en resevloggare som åker på helt galna äventyr på alla möjliga platser runt om hela världen och hans videos är alltid så sjukt snyggt filmade och ihopklippta. Minns för länge sedan att ag tittade på när och fjärran på Tv och tyckte det var superbra. För man fick se massa spännande coola platser. Och jag tycker detta verkligen är den moderna varianten av detta. Kvaliten är verkligen inte sämre för att det är filmat, producerat och redierat av en person utom snarare blir det bara bättre för det känns mycket personligare och mer äkta. Han har nyss avslutat en jordenrunt resa i ett pyttelitet propellerplan som han köpte tillsammans med en kompis JP som har pilot certifikat och jag rekommenderar verkligen att ni kollar in de klippen!
 
 
 
Wintergatan
 
Detta är den ända svenska kanalen jag tittar på (Dock så gör han sina videos på Engelska, väldig kass engelska) och det är nog min absoluta favoritkanal. Den här människan är ett geni, jag vet inte hur jag annars skulle besriva det. Kanske såg ni för några år sedan ett klipp kallat Marble Machine. Det var ifrån den här kanalen, och för dom som inte såg det kan jag säga att det är en musikvidoe med en hemma byggt marble maskin som spelar en av Martins egenkomponerade låtar. Sedan dess har han flera gånger sagt att det var så mycket på maskinen som inte funkade att han inte kunde hålla på och laga den. Istället håller han på och bygger en ny. Och den här gången använder han mycket mer avancerand teknik iställer för att göra stora delar av arbetet för hand. Hela kanalen är den perfekta kombinationen av genialiska tekniska lösningar, superbra musik, och en hel del humor. Allt levererat i fentastiskt välgjorda och snygga videos.
 
 
 
Någon annan som gör extremt kreativa videos är PJ från kanalen kick teh PJ. Han är en britt och Brightonbo (ska inte ljuga att se Brigton på film ifrån PJ och några andra Youtuber var definitivt en bidragande faktor till att jag flyttade just hit.) och han gör kortfilmer, sketcher och lite allt möjligt, men allt är väldigt kreativt och snyggt filmat och utformat. Jag tänker erkänna att vissa klipp är lite väl skumma även för mig smak, men majoriteten av klippen har definitivt en humor och estetiskt format som jag verkilgen gillar. Några av mina favorit klipp på hans kanal är dock inte kortfilmerna han gör utoms hans Doodlestreams. Detta är livesstreams på hans kanal där han live i en time eller två tecknar sådant som vi som publik föreslår. Det är både mysigt, avslappannde och sjukt underhållande. För folk säger inte saker som katt eller hund, utom snarare rymdkatt med fiskskål som hjälm och regnbåge som transportmedel. Så det är alltid lika kul att se hur han tolkar förslagen och får dem att komma till liv.
 
 
 
 
En annan kanal som är sjukt underhållande är SupercarlinBrothers. Den är kanske inte helt överraskande gjord av två bröder. Och i deras vidoes diskuterar de olika teorier de har kommit på eller trivia gällande film och TV serier. Den typen av filmer de pratar om mest är Harry Potter, Pixar och Disney (=allt jag gillar) och de bästa är att de alltid kommer på så sjukt bra och intressanta teorier. En del visar sig senare inte alls stämma men vissa är jag hundra procent såld på. Tycker helt enkelt det är superkul att kolla på en kanal som är supernördig i sådant som jag är intresserad av.
 
 
 
 
 
Den sista kanalen jag tänkte rekommendera idag är Peruse Project. Skapad av Regan och handlar om böcker! Det är här jag får de flesta av mina lästips och om ni tittar på hennes kanal så kan ni se att det finns folk som läser mer än vad jag gör. Det finns en hel uppsjö av Booktubers som det kallas. Men Regan's är den jag har fastnat för. Jag gillar hennes upplägg och hennes sätt att prata, plus att jag har märkt att jag har ganska lik smak som henne vad gäller böcker, vilket ju så klart är praktiskt om man kollar på klipp för att få just boktips.
 
 
 

Youtube tips

0 Läs mer >>
 
 
Glad alla hjärtans dag på er, hoppas ni har en trevlig dag. Jag är bara glad att jag lever, för jag jobbar i blomsterbutik. Kanske det galnaste man kan göra den här dagen. För tillfället är jag på jobbet och drunknar i rosor, buketter och en flock av kunder. Dagarna som leder upp till alla hjärtans dag är verkligen helt hysteriska och jag vill inte riktigt tänka på hur många buketter jag bundigt de senaste dagarna eller hur många timmar jag har jobbat. Men för att ge er lite siffror så har jag jobbat 12 timmar om dagen de tre senaste dagarna, buntigt ungefär 5 buketter i timmen och snittat flera tusen stjälkar. I en butik som en vanlig vecka säljer kanske 50-60 rosor säljer vi den här veckan 1200. Vissa människor blir förundrade över att priserna på röda rosor är så höga den här veckan och tror att vi försöker lura folk på oengar dagen till ära. Men ärligt talat om man tittar på siffrorna och hur mycket efterfrågan ökas jämnfört med vanliga fall är det inte så konstigt. Hur som helst hör jag inte till dem som önskar mig blommor til alla hjärtans dag, det får jag nog av på jobbet ändå. Det ända jag vill ha är en pizza (tror vi ska beställa det som lunch på jobbet idag) och kollapsa i sängen efter jobbet.
 
Jag vet att den här bilden är suddig men tyckte den beskriver kaoset och hastigheten av mitt liv ganska bra nu xD
 
 
Så med allt detta i åtanke har jag varken haft tid eller ork att knåpa ihop något välgenomtänkt inlägg till idag. Men jsg såg att Evan Edinger på Youtube hade skapat sin årliga "Tutube Valentine" video. Konceptet är gjort som en dating generator kan man säga men det är egentligen bara en kul grej för att hitta nya människor att följa och nytt material att titta på som kan intressera en. Så jag tänkte att jag skulle dela med mig av den idag och kanske kan ni hitta något intressant att titta på eller så är ni som mig och detta är det närmsta ne date ni kommer idag. Jag hade tänkt att göra ett inlägg där jag delar med mig av mina favorit Youtubers snart i alla fall, för det är en plats jag hämtar mycket inspiration ifrån och det känns som jag nämner det då och då. Så jag tror att jag gör det i nästa inlägg. Idag får ni nöja er med Evans tips så länge och helt ärligt är Evans andra videos ett tips från mig de också. Han är en amerikan som flyttade till England för några år sedan och mina favorit videos med honom är när han sitter ner och pratar med någon av sina brittiska vänner och de jämnför olika ämnen som skola, mat, helgdagar, eller vad som helst mellan USA och England. Tycker att det är superintressant med kulturskillnader, och att höra det ifrån någon som har upplevt det själv känns mycket mer trovärdigt och intressant att lyssna på.
 
 
 
 
 

Alla hjärtans dag

1 Läs mer >>
Life and Love are precios when both are in full bloom
 
Little Women
Louisa May Alcott
 
Betyg: 4/5
 
Tre ord som beskriver boken: Barndomsklassiker, Mysig, Lärdomsrik
 
Vad som fick mig att läsa boken:
 
Å ena sidan har jag velat läsa den här boken länge för jag har en lång lista med klassiker som jag vill läsa just för att det känns som böcker man borde ha läst. Men tanken "något man borde ha läst" är inte tillräckligt för att man faktiskt vill göra det, utom det krävs något mer. Det senaste året har jag läst en del barnklassiker som jag inte läst tidigare och Little Women är helt klart i den kategorin så av den anledning var den redan högre upp på listan. Så när jag köpte Anne of Greengables i Puffin and Bloom utgåvan och såg de andra barnklassikerna i samma utgåva kunde jag inte låta bli att önska att jag ägde allihopa. För jag kan nog helt ärligt säga att detta är de finaste böckerna jag någonsinn har sett! Dock så är de också lite dyrare så jag köpte dem inte då.
 
Nej det som faktisk fick mig att köpa boken (i puffin in bloom utgåva så klart) var tv-serien Vänner. I ett avsnitt läser Rachel och Joey varandras favoritböcker. Och Little Women är Rackels Favoritbok som Joey läser i det här avsnittet. (Minns inte vilken bok som är Joey's favorit bara att det är en läskig bok som han stoppar in i frysen när det blir för läskigt). Men när jag såg om det här avsnittet i December och hörde dem prata om boken blev jag så himla sugen på att läsa den jag med så jag plockade upp ett exempar så fort jag kunde.
 
Tips: Rachel berättar en väldigt stor spoiler för Joey när de blir arga på varandra. Så leta inte upp avsnitet om du har tänkt att läsa boken och inte vill bli spoilad.
 
Handling:
Handlingen i boken är egentligen ganska simpel. Vi får följa fyra systrar, Meg, Jo, Beth och Amy från deras tonårs år till unga vuxna. Men det är enkelheten som går det så fint. För man får följa dessa systrar som är väldigt olika till sätt när de går igenom olika prövningar i livet och får lära sig vad det innebär att växa upp. De har alla sina olika brister men också många tillgångar.
 
Det kanske också bör nämnas att boken publicerades år 1868 för första gången och att det också är på den här tiden som boken utspelas. Systrarna bor med sina föräldrar i en liten stad i USA, dock så är fadern iväg från familjen på grund av inbördeskriget. Och även om boken skrevs för länge sedan så tycker jag att det även nu finns många bra lärdommar att hämta från den och det är en fin balans mellan sådant som fortfarande är relaterbart för alla barn (och barn som vuxit upp) och sådant som känns att det är ifrån en annan tid men bidrar till mysighetsfaktorn. Språket är inte heller särskillt krångligt för att vara en klassiker, men det kanske beror på att det är en barnbok, en väldigt biffig barnbok bör dock tilläggas, på hela 777 sidor!
 
Jag kan verkligen förstå att detta är en bok som många barn (speciellt tjejer) har vuxit upp med. Och om någon förälder letar efter en bok att läsa för sina barn så är detta helt klart vad jag skulle rekommendera (och Harry Potter så klart) 
 
 
 

Little Women

1 Läs mer >>
Kombinationen av minigolf och självlysande neonfärgade dinosaurier känns ju inte helt självklar. Men Globalls i brighton har detta som tema på sin innomhus äventyrsgolf. Och det är precis lika galet som det låter men det är också det som gör det så himla bra. har vetat om detta ställe ett tag efter att jag såg en instagram av några som var här, och jag blev helt såld direkt. Men jag har varken haft tid eller någon att spela med fören nu när Julia kom och hälsade på mig i helgen. jag visste ju att hon gillar minigolf så kändes som att det skulle gå hem även om det är svårt att sälja in konceptet bara med ord, det krävs liksom att man ser det antingen i bilder eller live. Och när vi väl kom dit visade det sig att det var superpopulärt, dom rekomenderar at man bokar tid i förväg och även om det känns som ett nichat och udda tema så var de som spelade allt från barnfamiljer till ungdomsgäng och jag kan även tänka mig att detta är en populär aktivitet för personalfester eller möhippor, speciellt eftersom de har öppet till kl 23.
 
Två saker som jag var tveksam till till att spela minigolf i mörkret var, kommer jag kunna se bollen och kommer jag kunna läsa protokollet. Detta var ju inget att oroa sig för, för bollarna var också neonfärgade och självlysade i UV-ljuset och protokollet är på vitt papper som också lyser i UV-ljus. Hela grejen funkar så sjukt bra att vi kom fram till att detta verkligen borde finnas på fler ställen. Jag menar det var inte ens jobbigt att vänta på att familjen före skulle spela färdigt för det gjorde bara att man fick lite tid till att fota och ta in hela spektaklet.
 
Jag har försökt beskriva denna uppevelsen så gott jag kan med ord nu men helt ärligt så måste man se det för att förstå som jag sa innan så här kommer ett gäng bilder. Ska du till Brighton tycker jag detta borde hamna på din lista över saker att göra!
 
 

Lysande Dinosaurier

0 Läs mer >>
On the fifth step, she heard the bolts snap. The wires in her foot tore loose. She felt the loss of power in her calf and she fell...
 
The Lunar Chronicles
Marissa Meyer
 
Betyg: 5/5
 
Tre ord som beskriver boken: Sifi, Magi, Sagor
 
Bästa sagoboksögonblicket: När cinder trillar ner för trappan och tappar sin cyborgfot istället för sko. Eller att Rapunsels torn i det här fallet är omgjort till en Sattelit och att Cress tycker om att se sig själv som en "Damsel in Distress"
 
Handling: The Lunar Chronicles är en bokserie som består av fyra böcker (Cinder, Scarlet, Cress och Winter). Dessa böckerna kan låta fåniga när man börjar förklara dem men jag lovar att de är sjulkt bra så ge dem en chans. De är nämligen retellings av klassiska sagor fast i YA sifi värld. I första boken som är en återberettelse av askungen, följer vi Cinder en cyborg som bor hos sin vårdnadshavare och hennes två döttrar. Hon sköter om allt i hemmet och hon är New Beijings bästa mekaniker. I nästa bok får vi träffa Scarlet som bor hos sin farmor på en gård i Frankrike, tills farmorn plötsligt försvinner. Tredje boken som är min favorit i serien handlar om Cress en tjej som circulerar jorden inlåst i en sattelit. Där jobbar om som hacker är Drottning Levanna. Och i Sista boken får vi träffa Winter, styvdotter till drottning Levanna och mentalt ostabil eftersom hon vägrar att använda sina krafter på grund av hur de påverkar andra. Detta var det mst kortfattade sättet jag kunde sammanfatta varje bok på, men det är bara början för sedan utvecklar de sig till ett intergalaktiskt äventyr med rymdpirater, politiska spel och precis lagom dos sagomagi och detaljer för att detta ska kännas nostalgiskt. Innan jag läste dessa böckerna hade jag aldrig kunnat tro det men det känns som att Askungen, Rödluvan, Rapunsel och Snövit var gjorde för att utspela sig i framtiden på det här sättet. Och vid det hr laget vet jag inte riktigt hur många gånger jag har läst dessa böcker. De är väldigt lättlästa och beroendeframkallande och det absolut bästa med serien tycker jag är karaktärerna. De må vara baserade på sagokaraktärer men i den här serien är de så mycket mer. De har djup både i sin personlighet och sina förmågor och genomgår en kanonbra personlig utveckling genom böckerna i serien. Plus att dialogen mellan karaktärerna är kanonbra. För det är ju inte bara återberettelser av enskilda sagor en och en utom böckerna i serien hänger ihop. Vilket innebär att Cinder, Scarlet, Cress, Winter och alla andra karaktärer träffas och deras respektiva sagor gifter sig fantastiskt bra i den här världen och skapar ett helt otroligt spännande äventyr genom alla böcker. Jag gillar också att tjejerna i dessa böcker inte på något sätt är mesiga även om de är baserade på prinsessor. Cinder är mekaniker och cyborg och har en massa coola tekniska förmågor tack vare detta. Cress är en otroligt duktig hacker tack vare att hon vart inlåst i en sattelit i flera år med att jobba som hacker som syfte. Ända nacdelen är att hon har blivit en gnutta socialt inkompetent som resultat av isoleringen. Scarlet är verkligen en eldig själ, hon är inte rädd för att ta till både knytnävar eller vapen om det är vad som krävs för att skydda de hon älskar. Winter är kanske den ända som faller in i kategorin av prinsessiga karaktärsdrag. Men hon är också den ända av tjejerna som har vuxit upp som prinsessa i ett slott. Trots detta är hon stark på sitt eget sätt eftersom hon är villig att offra sig själv och sin mentala hälsa istället för att använda sina förödande krafter på andra.
 
 
Följ mig på Goodreads

Cinder