1 Läs mer >>
Jag har helt snöat in på loppis-shoppande den senaste tiden så idag blir det ännu ett inlägg om ett klädesplagg jag hittade på loppis och dav en förändring. Men grejen är ju att det finns så mycket olika saker man kan göra för att förändra kläder, till och med på en enkel nivå. Jag tänker mig väl att jag ska skaffa symaskin någon gång och då kan jag göra betydligt mer. Men än så länge tänker jag inte låta det stoppa mig. Och det är supermysigt att sitta och handsy och sitta och lyssna på något (typ en bok, pod, eller musik) eller ha på en bra film eller serie i bakgrunden.
 
Dagens förvandling är verkligen superenkel och behöver inte involvera ett ända stygn. Jag valde dock att folla kjolen på nytt så lite söm blev det.
 
Hittade den här längkjolen på loppis och blev förälskad i materialet och mönstret, vilket helt klart är de två viktigaste sakerna för mig när jag loppisfyndar. Modellen kan jag lätt ändra. Jag ser det lite som att handla tyg till kläder fast halva jobbet redan är gjort.
 
 
 
Egentligen var jag på jakt efter en kjol som jag kunde förvandla till ett par fladdriga sommarshorts och tyckte den här kjolen skulle funka bra till det. Men jag har inte riktigt kommit på hur man syr om en kjol till skorts utan att framsidan ser helt knölig och konstig ut så jag fårnog göra lite reasearch på det (youtube). Och undertiden fick den här kjolen bli sommarklänning istället och det gör mig inget för den blev superfin och jag vet att jag kommer ha på mig den massor i sommar. Och det är ju inte det att det är något fel på kjolen eller andra kläder jag handlar i orginal skick, men jag vet att jag kommer använda de mer ifall jag gör om modellen till något som passar min stil bättre.
 
Det första och viktigaste steget är att klippa av kjolen till en ny längd som passar dig. Jag brukar använda kläder i min garderob som ja gillar att mäta efter. Så plockade därför fram en annan kjol som jag gollade längden på och klippte efter denna. Beroende på vad du har för material i din kjol behöver du kanske inte folla det, men jag valde att göra det på min för att förhindra fransande.
 
Tyget som var i botten på kjolen innan och nu blev över är vad jag använde till toppen. Och det hade ju den här jätte fina borden på sig som jag helt klart ville ta vara på. Botten på kjolen var dess utom slitsad i båda sidorna så istället för en långt tygstycke som var ihoppsytt fick jag kvar två lika stora tygbitar. Det var en sådan perfekt storlek att jag bara vek ner lite på höjden och sedan knöt det på mig både i överkant och nederkant. Här funderade ja på om jag skulle sy fast toppen och kjolen till klänningen i varande, men kom fram till att det är bättre och inte göra det för då kan jag använde dem var för sig. Och när jag har på mig dem tillsammans går de att lägga omlott så pass snyggt att det ändå ser ut som att det är en hel kläning.
 
 
Har insett att det är lite klurigt att ta bilder underprocessen när jag gör sånna här grejer, dels för att jag blir för inne i själva pysslandet och dels för att det går så himla fort så jag rent av glömmer bort det. För här var det verkligen ett klipp i botten och sedan ett par knutar i ryggen på toppen. Så hoppas ni hänger med någorlunda ändå och ursäktar bildkvaliten bättre ljus har jag inte 11 på kvällen

 
Den andra halvan av botten som jag klippte bort fick bli ett hårband!

Sommarklänning av ...

1 Läs mer >>
Idag kör vi fortsättningen på mitt inlägg om "traumatiska" barndomsminnen. Sånna där konstiga grejer som man gjorde när man var barn eller som hände och man minns supertydligt antagligen för att man har skamkännslor eller ångrar något med händelsen. Sånt från min barnbom som satte spår helt enkelt, men som i de flesta fall nu bara är kul.
 
Vill du läsa del ett är den här, men det är inte någon kronologisk ordning så det behöver du inte.
 

Gömma bevisen
I min pärm ifrån skolan där alla uppgifter ifrån förskolan till 2-3 finns minns jag på en uppgift när vi skulle beskriva vad som gör oss ledsna, skrev jag "när mamma skäller på mig". Vill bara säga nu att min mamma inte är en hemsk person på något sätt, jag var bara ett mesigt barn som inte ville göra fel. Och med det hör i åtanke är det kanske inte överraskande att höra att jag ibland gick till extrema längder för att komma undan att få skäll. Så en gång när jag tog sönder en handspel som jag hade (är ganska säker på att den hade ett motiv av Ariel på baksidan) så vågade jag inte säga att jag hade haft sönder den, så istället så gömde jag den längst bak i botten på min garderob. Jag är ganska säker på att jag gömde den trasiga spegeln där i ett par år, och jag har fortfarande dåligt samvete för det. Men nu är det mer över att jag var så mesig så jag inte vågade säga något än att jag hade sönder den från första början. Fattar verkligen inte vad i min barnhjärna som fick mig att tro att detta var den bästa lösningen.
 
PS: Är tämligen övertygad om att jag inte fick sju år olycka heller så ni behöver inte vara oroliga.
 
Nallen som försvann:
Ok det här är något jag är på riktigt ledsen över fortfarande eller i alla fall kan smågrubbla på för det är verkligen ett mysterium. När jag var på semester med min familj i Orlando i Florida som åttaåring så hade jag och min syster som var 4 packat med oss massa gosedjur. Jag tror att majoriteten av vår packning var gosedjur och inte kläder. För att göra jobbet för städpersonalen lite lättare flyttade vi därför alla gosedjurens ifrån sängen till ett tomt fack i garderoben varje morgon. Och sedan plockade vi fram den igen på kvällen när vi kom tillbaka. Men en av de första kvällarna när vi kan hem och vi plockade fram gosedjuren för att det var sovdags hade det otänkbara hänt. Gosenalle var borta. Mitt favoritgosedjur, en grön och vit ganska liten nalle som jag haft sedan jag föddes och såg senast den morgonen var borta. Jag började så klart gråta, och vi letade igenom hela rummet men Gosenalle var borta. Jag minns att vi gick ner till receptionen för att fråga om de hade sett en grön nalle men de hade inte fått in någon, men skulle höra av sig om den dök upp i tvätten eller något. Och jag bara grät, dagarna gick, vi besökte Disneyland och grejer och jag hade kul, men jag var också ledsen. Det kändes som att någon hade dött. Mina föräldrar sa att jag kunde få vilket nytt gosedjur jag ville, men det går ju såklart inte ersätta något sånt här och jag ville så klart inte he en ny nalle. Efter två veckor var semestern över och vi var tvungen att lämna hotellet och det var det. Hopety var officiellt borta. Jag fick aldrig tillbaka min nalle och jag vet forfarande inte vart han tog vägen. Och är det fånigt att skriva om det ny fick mig att börja gråta. Men detta var första gången jag på riktigt fick uppleva sorg och det är därför ett väldigt starkt och helt klart traumatiskt minne för mig. Tills idag kan jag inte låta bli att önska att jag lämnat Gosenalle hemma, för då hade han ju inte försvunnit.
 
Flygresan till Florida och Tomatjucegubbar...:
Är tämligen säker på att detta är ifrån samma resa som när jag tappade bort min nalle. Men detta är inte alls lika sorgligt, det var mer läskigt och det hände innan hela den incidenten. Det hände på planet på väg till Orlando. Jag älskar att flyga, men detta är inte min favoritflygresa. På det första planet mellan Köpenhamn och New York eller Washington(jag kommer inte ihåg vart vi mellanlandade) så hade vi ett stort flyg med två mittgångar (detta var ett normalt plan i min värld tills jag var typ 10 för jag gjorde så många transatlanten flygningar som liten) det var dock innan alla personer hade en egen skärm. Istället visades pirates of the Caribbean på alla småskärmar i taket och en av kanalerna som man kunde lyssna på med sina gratishörlurar var ljudet till filmen. Mamma ville inte att vi skulle se på den filmen för att den var läskig för en 4 åring och en 8 åring. Men som den rebell jag var (host host) bytte jag ibland kanal ifrån oskyldig musik till film ljudet. Jag vågade inte ha på det mer än någon minut eller så ifall mamma skulle märka det så tror inte jag hängde med så mycket i filmen, men kände mig ganska gangsta i hemlighet. Dock så fick jag smaka på min egen medicin och inse att mamma hade rätt när jag slog på ljudet precis i slutet när apan plockar upp ett förbannat mynt och sedan skriker mot kameran. Jag fick det största jumpscaret någonsinn och stängt genast av ljudet.
 
Men det jag egentligen skulle berätta om var det andra flyget mellan New York eller Washington och Orlando. När vi fick våra boaringcards för flyget fick vi se att vi var utspridda på hela flyget. Två av biljetterna var jämte varandra och mamma och pappa bestämde att mamma och Elvira skulle sitta bredvid varandra, för att hon var liten. Men jag var också liten och jag hamnade själv i ett mittensäte mellan två gubbar i kostym som drack tomatjuice (bläh). Flyget skulle bara ta lite drygt en timme men vi blev försenade med att lyfta i en timme så jag var fångad där mellan de läskiga gubbarna i en hel evighet. Det gick bra dock, pappa kom och tittade till mig en gång. Och jag lyckades beställa apelsinjuice helt själv på engelska (något som jag är väldigt stolt över). För vem vet om jag inte klarat det hade någon av gubbarna kanske beställt tomatjuice åt mig! Hur är det ens något folk kan dricka!
 
Småsyskon:
Sista grejen för idag har och göra med straffet att vara storasyskon och ha en lillasyster som alltid har rätt för hon är ju "liten". Eller så kändes det i alla fall den här gången. Jag och Elvira var ute och lekte som barn gör mest, minns inte vad vi gjorde. Men jag minns att Elvira blev arg för något och började slå mig för okänd orsak. Eller hon försökte i alla fall men som 4-5 åring var hon inte direkt någon stridskömpe så jag som var tre år äldre bara skrattade åt hennes slag. Och när jag gjorde det började Elvira gråta, hon tyckte visst inte alls om att känna sig hånad som boxningsmästare. Så hon gick och sa til mamma och nu kommer biten jag fick svårt att smälta, mamma var erg på mig för att jag skrattade åt Elvira men sa ingenting om att hon slog mig. I min värld hade jag ju uppfört mig supermoget när jag inte puttade tillbaka utom "små" skrattade istället, och så fick jag själl för det. Det var då jag insåg skillnaden på att vara storasyster eller lillasyster....
 
PS: Men nu har vi glömt det, Grattis på mors dag mamma! xD
 
Bildebevis på att en resa till Florida inte bara behöver vara helt kaos utom att det kan vara ganska trevligt också.

Childhood emotiona...

1 Läs mer >>
 
 
Den ända matlagningsmöjligheten jag har på mitt jobb är en vattenkokare och det har minst sagt vart utmanande. Har man mikro kan man ju äta vad som helst men att laga mat genom att bara addera varmt vatten till något har vart lite krångligare. Den mesta av min lunch är därför kall och det har varit en kopiös mängd smörgåsar. Jag tycker dock att när man äter bröd till både frukost och lunch kan man lätt tröttna på bröd och jag har därför försökt utmana och tvinga mig själv att äta lite bättre och mer lagad mat trots mina restriktioner. Så här kommer en lista extremt simpla luncher som jag alla tillagat i samma typ av plastburk. En del är varma och en del är kalla och vissa saker kan väl knappt räknas som matlagning men för att skapa en lista fick de följa med ändå.
 
Ramen:
 
Första gången jag anväde vatenkokaren på jobbet för att tillaga min lunch var det för att tilaga snabbnudlar som kommer i en burk man kan äta de rätt ur. Tyckte det var ganska praktiskt men också väldigt tråkigt och kan inte äta denna typen av snabbnudlar utan att få flashbacks från gymnasiet. Men ramen är ju egentligen så mycket mer än den där fruktansvärda typen snabbnudlar som kommer med en liten kryddpåse. Så jag gjorde min egen lite matigare och mycket godare variant.
 
Ingridienser:
Äggnudlar
Salladslök
Körsbärstomater
Chilli flakes
Sweet chilli sås
Soya
 
Lägg i alla ingridienserna i burken (jag gjorde iordning den på kvällen innan) och när du är redo för lunch slå på vattenkokaren och fyll upp burken med kokande vatten. Låt stå några minuter och njut sedan av en betydligt godare ramen än dem man köper i plastförpackningar.
 
 
 Soppa:
 
Nästa grej på listan är också så självklar att jag inte kunde hoppa över den nämligen pulversoppa. Jag tycker de flesta pulversopporna faktiskt är ganska goda, och om ramen får mig att tänka på gymnasiet och folk som inte kunde laga mat som tvingades föda sig själva. Så får pulversoppa mig att tänka på fjällen där detta var standardlunchen varje dag. Och inget emot gymnasiet men svenska fjällen är en trevligare assiationsbild när jag ska äta lunch. Det finns ju en hel uppsjö av olika varianter och smaker så det är bara upp till dig att plocka upp några olika som tilltalar dig. Men även här vill jag rekommendera att skaffa någonting till för att piffa till det hela, antingen ett gott bröd eller några grönsaker i. I mitt fall hade jag med mig en samosa till min kycklingsoppa. (tips: om du lägger ditt bröd eller i det här fallet samosa uppe på burken medans du väntar på att den ska bli klar så värms det upp trevligt av ångorna)
 
 
Mac and Cheese
 
På samma spår som innan kan man också i färdiga påsar hitta olika typer av pasta+pulver som med varmt vatten förvandlas till pasta+sås. Så jag plockade upp några av dessa också, framförallt mac and cheese.  Här gäller precis samma grej som innan, det blir så mycket godare om man kastar i några färska grönsaker också. Gjorde dock inte det när jag tog den här bilden.
 
 
Couscous
 
Nu blir det väl lite mer av en riktig måltid igen och detta är helt klart min favorit och vad jag nu äter som oftast till lunch, nämligen couscous. Har inte ätit så mycket couscous innan men efter att inse att det blir färdigt på fyra minuter i varmt vatten och är supergott när man blandar det med lite grönsaker och kryddor är jag helt såld.
 
Ingridienser:
Couscous
Basilika
Tomater
Champinjoner
Kryddor (salt, peppar, paprika pulver, oregano)
 
 
 
 
Gröt
 
Detta är kanske mer frukost än lunch men det går att laga med vattenkokare och om jag börjar tidigt så tycker jag det är ett trevligt mellanmål sådär vid 11 tiden. Är inte helt övertygad om att det går att få gröt av vanliga havregryn genom att bara tillsätta varmt vatten, utan att kunna röra i det under en längre tid. Så jag köpte för första gången en låda med fina havregryn speciellt avsedda för havregrynsgröt (denna varianten var även redan smaksatt med honung). Efter att gröten har tjockat till sig av det så ploppade jag i några bär innan jag började äta.
 
 
Chiapudding
 
För att fortsätta på samma tema som innan nämligen frukost så avslutar jag detta inlägget med chiapudding. Den här gången använde jag mig inte av vattenkokaren men ville te med detta ändå just eftersom det går att förbereda dagen innan och liksom tillagar sig själv under natten. Har gjort detta flera gånger med olika smaksättare och tillbehör och tycker det är supergott. På paketen med chiafrön står det så himla noga hur mycket man får äta om dagen och hur mycket mjölk det ska blandas med, men ska jag vara helt ärlig så höftar jag bara och det brukar bli bra. Tycker dock helt klart det bli sjukt mycket bättre om man inte använder vanlig mjölk utom istället någon typ av havremjölk, mandelmjölk, soya, etc. 
 
Ingridienser
Chiafrön
Mjölk (jag använde havremjölk)
Banan (eller annan frukt)
(kakao; om man gillar choklad)
 
Chiafrönen sväller väldigt långsamt i vätska så det är viktigt att förbereda puddingen kvällen innan (och blanda gärna om ett par gånger innan du äter den). På et sätt kan detta kännas omständigt, men det är på samma gång himla smidigt om man får rutin på det och har det stressigt på morgonen.
 
 

Vattenkokar-Lunch

1 Läs mer >>
Jag har länge gått och spanat på den här klänningen ifrån Urban Outfitters. Älskar modellen, längden och knapparns fram till. Men jag har tyck att £56 (nästan 600 kr) är lite mycket och därför har jag avvaktat.
 
 
Så här om dagen hittade jag den här klänningen på en loppis. En lång enkal vit sommarklänning av fint bomullstyg. Och även om den var ganska fin som den var tänkte jag att den skulle vara perfekt att göra om till att lika klänningen ifrån Urban Outfitters. Klänningen på loppis kostade £7.99 vilket ju bara var en bråkdel av orginal priset.
 
 
Efter detta var jag tvungen att leta upp några knappar. Och på en tygaffär hittade jag några jag gillade för ett par pund.
 
Så när jag kom hem var det dags för själva förvandlingen:
 
Jag började med att klippa av botten i den längd jag ville ha.
 
Sedan klippte jag även upp klänningen på mitten hela vägen upp. Jag vikte kanten på ena sidan och nålade ihop. Och sydde sedan ihop klänningen igen med en grå enkelsöm.
 
Efter detta placerade jag ut knapperna med jämna mellanrum där jag ville ha dem och sydde fast dem en efter en.
 
 
Jag hade tänkt att göra fickor som orginalklänningen av extratyget som blev över när jag klippt av botten. Men jag gillade den nog nästan bättre utan. Och om jag ångrar mig har jag tyget kvar och kan sy dit dem efteråt. Blev supernöjd med resultatet och kommer garanterat ha på mig den här klänningen massor i sommar. Klänningar i midi längd är helt klar en ny favorit för mig så är väldigt glad at ha en till.
 
 
Och det blev ju ett riktigt kap också, totalsumman för alla material var £11 istället för £56. Så kanske kan detta inspirera dig att gå på loppisjakt efter nya fynd till garderoben både efter sådant som du gillar precis som det är och sådant som du kanske vill piffa till lite.
 

Sy om en klänning

1 Läs mer >>
 
Så som vi får mattor av vitsippor i sverige på våren, färgas här marken i skogen blå-lila av bluebells (Hyacinthoides non-scripta). Jag hade sett bilder av dessa hav av blåklockor på internet innan jag flyttade hit och det fanns definitivt på min bucketlist över saker jag vill se här i England.
 
 
 
Så nu när jag sett dem sticka upp och blomma här och var i dungar och bland hus i skiftet april-maj, bestämde jag mig för att det var dags att leta upp en skog i min närhet där jag kunde få se ett hav av blått.
 
 
Jag hade hör av andra att det är en speciell upplevelse och jag förväntade mig självklart att det skulle vara fint. Men att faktiskt se det på riktigt är helt galet! En luftig lövskog med skira gröna blad på bokarna och ett skogsgolv som lyser i blått och lila så långt ögat kan nå är den finaste skog jag någonsinn sett. Och jag besökte inte ens någon av de kända blubell skogarna, utom bara närmsta lövskog här i Brighton och hoppades på det bästa.
 
 
Blommorna är ganska höga också, en 20 cm eller så. Så man kan liksom vada fram igenom havet.
 
 
Detta är verkligen en nationalskatt i England och ryktet brukar alltid sprida sig när det är dags att ge sig ut. Och då vallfärdar stora delar av befolkningen till skogarna för att se skådespelet.
 
 
Kan knappt beskriva med ord hur fint det var, så låter blderna tala för sig även om de knappt gör det rättvisa. Och så vill jag avsluta med att säga att om du besöker England i skiftet april-maj så tycker jag verkligen att du ska försöka ta dig till någon lövskog för att titta på bluebells för annars går du miste om något!
 
 

Bluebells

1 Läs mer >>
Jag har alltid älskat att resa och genom hela mitt liv har det kännts både naturligt och äventyrligt. Men det var först för lite drygt 1,5 år sedan som jag flyg ensam för första gången. Jag visste ju hur enflygplats funkade men helt plötsligt var jag själv tvungen att hålla koll på allt och det kändes lite läskigt. Men nu har jag blivit så van med att flyga och resa själv att det inte alls känns jobbigare att hoppa på ett flyg som att ta bussen någon stans. Att resa själv är alltså något jag är helt avslappnad inför nu, men när jag berättar om det för folk i min närhet får jag ofta reaktioner som är faskinerade och imponerade. Och efter att jag fått samma typ av reaktioner över min resa till Paris tänkte jag att jag kanske skulle dela med mig av mina restips, både generellt men framför allt för soloresenärer. Och det första (kanske också det viktigaste) är vad jag tänker dela med mig om idag, nämligen de appar jag använder mig av när jag reser och många gånger knappt hade klarat mig utan.
 
Maps
Den första kanske och viktigast är google maps. Tack vare teknikens under behöver man inte vara en turist som irrar runt på gatorna i en ny stad med en helt enorm vikbar karta. Nu kan vi använda våra telefoner istället och det gör ju alla runt omkring oss i alla fall så det är ingen hemsk turist stämpel på det. Använder verkligen google maps jämt, för att hitta vart jag är, leta upp ställen jag vill besöka, samt få vägbeskrivningar på hur jag ska gå och hur lång tid det tar. Om man laddar kartan eller en vägbeskrivning när man har tillgång till internet, går det även att använda appen i offline läge om man är ute och reser i länder där man inte vill använda roaming och mobildata ifall man inte är berädd att betala hela sin livbesparing och sin förstfödda i betalning.
 
Citymapper
Google maps har ju också reseplanerare för kollektivtrafik men jag skulle inte rekommendera att anväda den för man får långt ifrån alla alternativ eller de bästa för den delen. Istället vill jag rekommendera Citymapper som är den appen jag alltid använder när jag ska åka kollektivtrafik. Och det gör jag ofta, använder i princip aldrig taxi eller Uber utom tar alltid, buss, tåg eller tunnelbana när jag är ute och reser. Det som är bra med citymapper är att den inte bara gäller för en stad utom nästan alla storstäder i hela världen och den ställer automatiskt om sig när du anländer i en ny stad. Du kan knappa in ett stationsnamn eller resemål som din destination och beräkna från din position. Sen får du en lista med olika förslag vad gäller bussar, tåg, tunnelbana och gång. Det står hur lång tid alla olika typer av förslag tar i resetid och hur många byten det är. När du ska åka tunnelbana står det inte bara vilken linje du ska åka med och var du ska gå av, utom också vad riktningen du ska åka med heter och vilken del av tåget som är bäst att sitta på för att få ett smigigt byte. Du får också liveuppdateringar på hur långt bort nästa tåg och buss är och hur mycket din resa kostar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tripadvisor
Tripadvisor är ju en välkänd app och hemsida och jag har inte alltid varit ett fan. Men jag tycker den är användbar som inspirationskälla. För att hitta saker att göra i min närhet eller för att leta upp bra mataställen är nog vad jag använder den mest till. Tycker om att titta både på bilder och recensioner när jag letar efter ett bra matställe.
 
Flygresor.se
Det finns ju en hel uppsjö av sidor att boka flyg på men det här är den jag brukar använda. Jag gillar hur många alternativ man får och tycker att jag ofta får de bästa priserna här. Funktionerna med prispressaren och lågpriskalendern är också värt att kolla in när du använder den här appen.
 
Flygbolagsapp
Även om jag ofta använder flygresor.se så brukar jag efter att jag har hittat en resa som passar mig gå in på sidan för flygbolaget som arrenderar resan och söka efter samma resa där. Ibland kan detta vara billigare även om det inte först ser så ut. För på lågprisbokningssidor är det ofta extraavgifter som läggs på efterhand när man bokar men som redan ingår i det ursprungliga priset hos flygbolagets sida. Beroende på vilket flygbolag man bokar med så får man också en del fördelar med att boka via flygbolagets egna sidor. Har man gjort det rekommenderar jag helt klart att sedan ladda ner flygblagets app, där kan du ha hela din resa samlad. Du checkar in i appen, får ditt boardning kort där och får också ofta uppdateringar om gate tidigare än vad som annonserar på skärmarna i flygplatsen. Sen jag flytta till England så är min huvudresa mellan gatwick och landvetter (alt gardemoen eller kastrup) detta har gjort att jag alltid åker med norwegian som också är mitt favoritflygbolag. Så deras app har jag alltid i telefonen och jag har också blivit rewardkund så att jag samlar poäng på mina resor som jag sedan kan använda som rabatt till framtida bokningar. Har sparat flera hundra kronor genom att göra detta så det kan vara ett bra tips ifall du flyger relativt mycket.
 
Hotels
Vad gäller boende eller i alla fall hotel så använder jag alltid Hotels.com det är användarvänligt och tycker jag får de bästa priserna och utbudet här. Jag bukar alltid kolla på kartvyn när jag letar boende eftersom läge är något av det viktigaste för mig. Det är också ganska nice att man kan samla nätter genom att boka här och när du samlat 10 nätter få du en gratisnatt i din nästa bokning.
 
AirBnB
Om hotel eller hostel verkar för dyrt eller om jag behöver någon stans att bo en längre tid brukar jag alltid kolla in Airbnb. Appen är verkligen superbra tycker nog till och med den är bättre än hemsidan. Det finns ju en del kassa airbnb men det finns kassa hotel också och alla ställen jag har bokat och bott på med airbnb har varit hur bra som helst. Om man stannar lite längre på ett resemål eller om man reser många tillsammans vill jag verkligen rekommendera detta både för att spara pengar men också för att känna att man har lite mer ett eget hem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Wallet/iBooks
När alla dina bokningar är klara och du fått massa bekreftelser på mail så är det viktigaste steget att ladda ner dem och spara dem i din telefon antingen på ibooks eller wallet eller motsvarande app på andriod. För det finns inget värre än att försöka ladda upp en biljett eller bekräftelse på mail när det ska visas upp och inse att man inte har tillräckligt med internetansutning för att innehållet ska visas. Detta är den moderna varianten av plastmappen när man är ute och reser. Vet du om att du har alla biljetter, boardingkort och bekräfterser nerladdade kan du lungt slappna av sedan (så länge du också har bateri på telefonen vill säga....)
 
Jodel/Tinder
Dessa två appar är helt olika men för detta syfte använder jag dem för samma sak, nämligen att få kontakt med lokalbefolkning och andra resenärer. Tinder är väl som de flesta vet en dating app men jag ser inte varför man inte kan använde den för att prata med nya människor på plaster man besöker när man är ute och reser. För det har jag gjort flera gånger och har fått en del bra tips om ställen att besöka tack vare detta också. Var gäller jodel så är den nog inte lika känd. Men principen går ut på att man kan läsa annonyma meddelanden ifrån folk som befinner sig runt omkring en. Appen är alltså platsbestämd och den används framför allt av skandinaver, tyskar, österikare och belgare. Så det kan vara ett bra sätt att hitta andra svenskar som är ute och reser på samma ställe som du. Eller ställa en fråga till lokalbefolkningen om bästa stället att äta, mm. Eller också är det bara kul att läsa vad folk runt omkring dig tänker.
 
 
 
 
Crossy road
Detta är sista appen jag tänker dela med mig av och det är egentligen inte just appen crossy road i sig som jag vill tipsa om utom snarare att du har skaffar ett mobilspel som går att använda i offline läge. När man reser själv inser man att det blir en hel del köande och dötid och har man ingen att prata med kan det bli oerhört tråkigt. Har du wifi eller reser inom europa så att du kan använda din data är det ju inget problem utom hela världen liger framför dig i möjlighet men när jag reste runt själv i Kanada och jag bara klarande mig på att snylta på wifi här och där var det nästan en helig räddning att ha ett hjärndött men kul spel på telefonen som funkade även när jag inte hade tillgång till internet.
 
Detta var allt för den här gången hoppas ni blev lite inspirerade att resa!

Restips: Appar

0 Läs mer >>
Jag njuter redan för fullt av Maj så detta inlägget blev lite sent publicerat idag. Men idag ska vi reflektera över månaden som gått.
 
 
 
 
Ljudböcker: Den här favoriten innehåller kanske två i ett och jag var tvungen att nämna den först för det känns som att hela April har präglats av att lyssna på sagan om isfolket. Jag har testat att lyssna på ljudbäcker förr men fann det jobbigt att koncentrera sig på bara ljud och så tyckte jag nog inte riktigt om berättarrösten heller. Men efter det så har jag lämnat det åt sidan och läst massa böcker på vanligt sätt istället. Men nu i början på april när jag var ute och gick långpromenad med musik i öronen kände jag att jag hade lust på att lyssna på något annat än den musik jag alltid lyssnar på. Och så slog det mig att om jag lyssnar på ljudböcker kan jag läsa böcker och vara uteomhus på samma gång! Mind blown! Så när jag kom hem skaffade jag ett konto på storytel och började lyssna på första boken i sagan om isfolket.
 
Sagan om isfolket: Jag visste med en gång att det här var första bokserien jag skulle lyssna på för min kompis Julia har tipsat om den flera gånger. Dels som vanliga böcker men också som ljudböcker. Min kusin har också lyssnat på dem och tipsat mig om dem, så nu var det äntligen dags. Är för tillfället på del 18 av 47 så det finns en del att ta sig igenom, men det har gått ganska fort hittils. Sagan om isfolket handlar om en släkt ifrån Norge som har en förbannelse över sig vilken innebär att minst en i varje generation föds som "drabbad". Det vill säga med magiska färdigheter och ofta ett ont sinne. Det jag verkligen gillar med den här serien är att man får följa en släkt över flera hundra år. Folktro, kärlekshistorier, historia, mm allt detta blandas på ett bra sätt i den här serien.
 
Paris: Det känns som att allt jag har gjort den här månaden var sånt jag gjorde i Paris. Jag kunde gjort nästan hela det här inlägget till ett paris-favoriter istället. Men jag har skrivit om det flera gånger på bloggen redan så tänker att jag bara nämner allt som en punkt idag. Men asså wow vilken stad, jag kommer helt klart komma tillbaka och jag är övertygad om att Creps är den bästa snabbmaten i världen.
 
 
 
England och vår: Våren är i vanliga fall den årstiden jag gillar minst på året, mest för att det känns som att man spenderar hela årstiden på att vänta på att våren ska komma och när den till sist gör det så är det praktiskt taget sommar. Men i år har det vart annorlunda. Kanske mest för att det knappt var vinter, men det innebär ju att våren kommer mycket tidigare så allt grönskar och blommar nästan en månad tidigare här än i Sverige känns det som. Denna månaden har jag därför njutit av alla blomstrande vackra parker som finns här och att vara ute i den grönskande naturen.
 
 
 
Charity shops: Något jag verkligen gillar här i England är alla charity shops, det är secondhand butiker typ som röda korset eller erikshjälpen där intäkterna går till välgörande ändamål. Här finns det en hel drös organisationer som driver second hand butiker av den här typen. Och priserna är alltid mycket billigare än på andra typer av second hand och loppisar. Dom brukar också ofta ligga i klungor vilket är något jag gillar. Längs med London Road i Brighton finns det säkert ett tiotal så det är både superkul och lite farligt att spana igenom dem när man har en ledig dag. Har fyndat en hel del kläder, böcker och ett par vaser som jag är supernöjd med.
 
That 70's show: Har inte kollat så mycket på film eller Tv den här månaden utom det har nästan bara varit ljudböcker. Men började slö titta på That 70's show när jag ville ha något lättsmält att kolla på och jag hade nästan glömt hur roligt det är. Jag brukade ofta titta på det under högstadiet. Men jag har aldrig kollat på hela serien i följd utom mest ströavsnitt som visades på TV. Så vill verkligen tipsa om att kolla på det ifall du letar efter en bra sitcom att kolla på.
 
Det slog mig att jag inte har varit på någon musikal denna månaden! Måste ta igen det i maj
 

April Favoriter!

0 Läs mer >>
 


Nu har det börjat, den bästa tiden på året. När luften är varm, allt är grönt och det blommar som bara den. Och när det är så här härligt ute vill man ju bara vara ute. Förra helgen i Paris fick jag på allra bästa sätt uppleva detta på extrem nivå. Det var så soligt och varmt ute att jag ville ta vara på all tid utomhus som jag kunde. Detta resulterade i att jag åt alla mina måltider den här helgen som picknick i olika parker.
 
 
 
 
Jag är vid det här laget ganska van med att resa själv och har verkligen inget emot det. Det ända som tar emot är att gå in på en restaurang själv. Normalt när man är ute och reser brukar det ju bli ett och annat restaurangbesök men om jag reser på egen hand brukar jag äta på andra sätt. Cafeér, picknick, laga egen mat eller street food är varianter som jag brukar köra på istället. Tycker också att det är lite kul att besöka mataffärer i olika länder för att se vad man kan hitta för roligt. Det är också ett ganska bra tips för att spara lite på resebudgeten att ibland köpa mat i en matbutik (dock helst sånt som inte kräver kök om man inte har tillgång till det).
 
 
 
Så kombinationen av det fina vädret och min mentalitet till att äta mat när jag är ute och reser gjorde att jag istället för att gå in på ett cafe som känns som något man gjärna gör i Paris, handlade olika typer av mat som jag kunde äta i parker run om stan. Genom att ha spontan picknick flera gånger om dagen insåg jag  hur enkelt det egenligen är. Att ha picknick och äta utomhus i största allmänhet är något som jag älskar. Men ofta känns det lite omständigt eller i alla fall något man behöver planera lite i förväg så det blir inte av allt för ofta. Men under den här resan insåg jag hur enkelt det var och det är något jag hoppas kunna ta med mig och inspirera andra med. Ha lite spontanpicknick och ha det ofta om vädret tillåter.
 
 
 
Tänker att jag kan dela med mig av vad som stod på min meny för att ge lite inspiration:
 
Creps; både söta och matiga (världens bästa snabbmat i min ening)
Macarons
Jordgubbar
Baguetter
Croissanter
Nutella
Getost
Blinies
Glass
 
 
 
Min variant var ju kanske inte så överraskande fransk av sig, men genom att smita in i en matbutik på vägen till ditt utvalda picknick ställe och plocka upp någon frukt, bröd och valfritt trevligt pålägg (typ hummus, mjukost, nutella, skagenröra, mm) så har du fått en fantastisk picknick måltid som varken behöver tillagning eller bestick.
 
 
 
Att sitta i trapporna vid Trocadero-platsen kl 22 på kvällen i T-shirt och äta macarons och dricka margerita (det fanns en alkoholfri variant på en 1L flaska som var sååå god) och titta på Eiffeltornet som blinkade i skymningen var nog min absoluta favoritpickninck. Men att välja en plats är helt upp till dig. Jag rekommenderar något som är så lätt tillgängligt som möjligt just för att det inte ska kännas som ett allt för stort projekt utom något du kan göra helt spontant! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ha picknick...Jämt!