0 Läs mer >>

När jag är ute och reser själv på mina olika äventyr så brukar jag ofta bo på Hostel. Det kan vara helt fantastiskt eller rent ut sagt läskigt. Just eftersom man delar rum med andra känns det lite extra noga att man bokar ett bra ställe än om man bokar hotel, vet att jag tyckte det var jätteläskigt i början och inte riktigt visste vad jag skulle kolla efter. Men som med allt annat vänjer man sig och lär sig med tiden. Är väl ingen Hostelexpert men tänkte i alla fall dela med mig av en liten guide över vad jag brukar tänka på när ag bokar Hostel.

 

Varför Hostel:

  • Spara pengar
  • Bo med andra/Träffa folk
  • Faciliteter; Kök, Tvätt, Allmänyta

 

 

Den kanske tydligaste anledningen till att bo på hostel när man är ute och reser är för att spara pengar och det är självklart något som jag också tänker på. Speciellt när jag är ute och reser själv ser jag inte poängen att spendera massa pengar på ett hotellrum för det är ändå inte där jag kommer spendera min tid. Självklart kan det vara nice att unna sig ett hotell ibland, men när jag gör det är det just för att jag vill unna mig något speciellt. Ifall jag bara behöver boende kollar jag alltid hostel alternativen först. Och ifall jag reser med andra folk kollar jag Air Bnb, för Air bnb tycker jag man gör de bästa kapen ju fler man är och det är ju inte så kul att ha en tom lägenhet själv. Vilket leder oss in på andra punkten, bo med andra. Vet att detta kan ta emot för många men även om man inte ens pratar med någon under hela sin vistelse så är det härligt att bo på en plats där man är omringad av folk precis som en själv. Resande från olika hörn av världen som är ute på äventyr. Det är ett superbra sätt att få träffa nya spännande människor och även om det är resenärer på hotell också så är det en mycket mer avslappnad, öppen och trevlig atmosfär på hostel. Men på samma gång har människor respekt för varandra, det är tyst på rummen så man kan sova, och ifall man behöver sitta och arbeta ostört någon stans går det också bra. Det har mycket att göra med att ett bra hostel har bra faciliteter och allmänytor. Rummen är i stort sett bara en plats för att sova. Det sociala händer i allmänytor av respektskäl. Toaletter och duschar finns så klart, och det brukat ofta finnas kök men också alternativ för att köpa frukost eller annan mat om man vill. Sen har resten bara med vilket hostel man har hamnat på men jag tycker verkligen att man vill försöka hitta ett ställe men coola och trevliga allmänytor, någon stans man kan och vill sitta och hänga på.

 

 
Så även om man vill spara pengar genom att bo på hostel så har jag lärt mig den hårda vägen att gå för det billigaste alternativet inte är den bästa iden. Har bott på Hostel som kostade 80 kr natten i 8 bädds rum som inkluderade frukost. Men det var det värsta stället jag bott på. Trasiga och smutsiga lokaler, personal som inte var där eller var ute på rökpaus, allmänrummet hade några gamla trasiga skinnsoffor, frukosten bestod av vitt toastbröd med nutella serverat på papptallrik. Folk kom och gick i dörrarna hela natten, det fanns inga skåp för ens saker så jag sov med väskan uppe i sängen. Och det var även en del bråk och droger nere på gatan utanför hostlet bland en kombination av gäster och andra. Hade detta vart min första erfarenhet med hostel hade jag nog aldrig testat det igen men som tur är har jag haft fantastiska erfarenheter både före och efter. Min rekommendation är nog att i alla fall dubbla den budgeten och då är ett bra hostel inte inkluderat frukost för det priset, men jämfört med vad ett hotell kostar är det ju ändå typ en tiondel.
 
 
 

 Jag brukar använda HostelWorl för att hitta hostel. Det är ett bra ställe att börja när man letar och funkar precis som alla hotelwebbsidor fast bara för hostel. Kolla bilder och ratings för det är nog det som säger mest. Och sen brukar jag alltid besöka hostlets egen hemsida innan jag bokar något. Det är lite av en fördom men jag har en tes att ifall man har spenderat lite pengar på en modern, snygg och väldesignat hemsida så är man ett seriöst och trovärdigt företag. Det finns säkert undantag åt båda håll men än så länge funkar den tesen bra för mig.

 

 
 
 

Vad gäller vilket rum man bokar så finns det flera olika alternativ. Jag tycker att någonstans mellan 6-8 bädds rum är lagom. 4 känns nästan för intimt, är alltid rädd för att det ska vara tre personer som känner varandra + mig. 6-8 känns lite bättre utan att det blir sovsal som naturligtvis också är ett alternativ och det helt klart billigaste, men där är min rädsla att det ska finnas någon som snarkar så jorden skakar. Dessutom vill jag gärna ha en vägg på någon sidan av min när jag sover, det är väl en trygghetsgrej. Och i sovsal så kan man hamna i en våningssäng mitt i rummet vilket jag inte är så sugen på. Man kan också boka rum endast för kvinnor men att bo blandat är inget jag har något problem med så brukar inte välja att boka det. Helt enkelt handlar det här om att veta vad man gillar och boka det som passar en själv och det får man kanske prova sig fram för att ta reda på.

 

 

Mina två absoluta favorithostel jag bott på var det första hostlet jag bodde på själv och det senaste. Det försa var Kex hostel på Island, i en gamman kexfabrik men nu ett coolt och trendigt hostel med äkta industriel stil. Helt galet vacker utsikt över fjorden som rinner i Reykjavik och superbra frukost med chiapudding i glasburkar så alla trendiga hipsers också blir nöjda. Där fanns även massa böcker och spel att låna så allmänrummet kändes mer som ett mysigt bibliotek eller cafe.

 

 
 
 

Nästa är Budget Backpackers i Edinbrugh. Och som namnet avslöjar är det ganska billigt, men det betyder inte att det är basic och tråkigt. Superrolig och knasig inredning, jättefina rum med bra sängar. Personalen var också supertrevlig och rent generellt var det en härlig miljö.

 
 
 
 

Resetips: Bo på Hoste...

0 Läs mer >>
 
 
Denna helgen har jag haft besökt av familjen och som varje gång jag får besök av vänner eller familj blir det ett tillfälle att turista lite. Dom bodde i London för dom var även här för att hälsa på Josefin, min styvsyster. Vi träffades allihopa i Brighton på söndag när det var farsdag och övriga dagar åkte jag upp till London efter jobbet för att umgås.
 
 

Pappa har en förmåga att spendera oproportionerligt mycket tid inne på någon pub när han är här. För någon som vart flera gånger i London är det nästan överraskande hur lite han har sett av staden. Men han är en sön där person som trivs bäst med att bara sitta ta det lugnt och njuta, helst med en öl i handen. Jag är lite av motsatsen, visst är det mysigt att sitta och fika, slappa och bara prata och umgås. Men att hålla på så i längden hade nog gjort mig galen. Jag vill ut och uppleva speciellt när jag är på semester, då vet jag ju om att jag har en begränsad tid på den platsen och vill känna att jag fått se och uppleva så mycket som möjligt för att verkligen ta in atmosfären där jag är. 

 

 

Lite sightseeing gjorde dom dock. Det blev hop on hopp off buss i London, typ det mest turistiga man kan göra och värsta rip offen prismässigt £32 för 24 timmar. Men det som är bra är ju att man kan se alla sevärdheter utan att behöva gå en massa vilket är bra för min farmor orkar inte promenera så himla snabbt och långt. Jag lyckades dock pruta ner priset så jag fick åka gratis bär jag förklarade att jag bara skulle sitta på bussen i tio minuter för att min familj redan var där på och sen skulle vi gå av och göra något annat. Så det kändes lite som en vinst.

 

 
 

På kvällarna blev det många trevliga restaurangbesök och på fredagen gick vi även och såg lejonkungen på west end. Jag har sett den innan men har verkligen inget emot att se den eller någon annan musikal igen. 

Myshelg med familjen

0 Läs mer >>
Jag blev inspirerad av Julias inlägg där hon redovisade för alla de platser hon bott under de senaste 5 åren. Så jag tänkte låna den idén och göra det samma för även jag har en ganska lång lista på platser jag bott under de senaste 5-6 åren (lite för lång faktiskt). Och tänkte att det kunde vara spännande att dela det med er, både det bra och det dåliga.
 
Nilsemyrsvägen 1994-2014
Tekniskt sett så var det kanske 1995 vi flyttade in här men är lite osäker det var under mitt förta levnadsår i alla fall så tänker att jag skriver mitt födelseår där uppe. Minus ett avbrott på två år när vi bodde i USA så var detta mitt hem under hela min barndom och har därför massa minnen ifrån det här huset. Det var jobbigt första gången jag skulle flytta här ifrån 2010 för att bo på internat och börja på gymnasiet. Det kändes oerhört långt bort men väldigt snabbt så var det inte så jobbigt längre. 2014 när jag flyttade här ifrån på riktigt så var det annorlunda, det var inte alls jobbigt att säga hejdå till huset det var så mycket annat som var jobbigt då och huset jag hade kallat för mitt hem i stort sett hela mitt liv hade redan slutat vara mitt hem nästan ett år tidigare. Mina föräldrar höll på att skiljas och det var under den här tiden jag lärde mig att ”hemma” är en känsla och jag har i princip letat efter den känslan ända sedan jag tappade den här någon gång under våren 2013.
 Nilsemyrsvägen är: Barndom, trygghet, minnen
 
 
Tvååker 2010-2013
 Detta var ett äventyr, sjukt läsligt i början men efter tre år kändes det som att jag hade blivit vuxen. Eller ja nästan i alla fall. Så där lite lagom. Liksom en kombination av att laga mat och tvätta skälv, men också tycka det vara kul att springa runt på ett majsfält i mörkret med kompisarna och sitta uppe på nätterna och kolla film fast man borde gå och lägga sig för det är skola nästa dag.
 Tvååker är: Vänner, vardagsäventyr, låtsasvuxna, soffhäng
 
 
Ryttargången 2013-2017
 Det här blev mitt nya hem i Strömstad efter (och i en omlottperiod med) Nilsemyren. Det var inte på något sätt en frivillig eller rolig flytt, det var bara helt enkelt ett resultat av skilsmässan och mammas nya hem. Har aldrig bott direkt i pappas nya hus eftersom han flyttade till Kungshamn, så där har jag bas vart och hälsat på. Jag gjorde mitt yttersta för att skapa en bra miljö på mitt rum som jag skulle trivas i men det har aldrig riktig känts som hemma här, kanske just för att jag alltid blir påmind om varför vi hamnade där. Jag var vid det här läget inte heller så himla sugen på att bo med familjen längre utom kände att jag skulle ha mitt eget. Och större delen av den tid jag bott här har bara vart på halvtid eller knappt det. Är väl egentligen bara på somrarna jag har bott här på heltid.
 Ryttargången är Familj, Mörker, Renovera
 
 
Uddevalla 2014-2016
 Sen hamnade jag här. Jag började på högskola i Trollhättan och min syster gick på gymnasiet i Uddevalla. Så vi skaffade oss en liten lägenhet tillsammans i tureborg i Uddevalla på 17:e våningen. Tyckte inte att det var så märkvärdigt här då, men nu så här i efterhand kan jag minnas hur kul det var att bo här ändå. Det var en superliten lägenhet (speciellt för två personer, systrar dessutom) men det funkade eftersom det var på 17:e våningen, med balkong och stora fönster och därför kändes det öppet och inte alls trångt och instängt. Utsikten gjorde allt här, och att ha sånna här glasbehållare i köket var lite av en dröm som gick i uppfyllelse! Dock ingen fläkt i köket utom man fick öppna fönstret, något som inte funkade så bra när det var minusgrader och oset inte ville flyga ut genom fönstret.
 Uddevalla är: Utsikt, fluffiga katter, bananflugor, hemligt slott
 
 
 
Canada 2016
 Det här var fantastikt och jag längtar ständigt tillbaka fast jag vet också att det inte kommer bli lika bra ifall jag åker dit igen. För det här handlade mycket mer om människorna än om platsen och det är kanske därför detta var första stället på länge som faktiskt började kännas dom hemma. Dock tog det slut för fort för att det verkligen skulle bli så. Och tro mig inte fel platsen var också helt fantastisk, dock mer bergen runt Banff än Calgary. Men campuset och livet där med alla jag träffade var det bästa. Själva boendet var inte så märkvärdigt och eftersom ja var tvungen att se till att mitt liv kunde rymmas i ett par resväskor gjorde jag inte allt för stor personlig prägel, men det lilla var tillräckligt här.
Kanada är: Skratt, gemenskap, äventyr!!, Lycka
 
 
 
Trollhättan 2017
 
 Usch, det här är nog det boendet på listan jag tycker minst om och mycket av det har att göra med att det kom i så stor kontrast med det fantastiska äventyret i Kanada. För fantastiskt äventyr skulle nog ingen välja att beskriva Trollhättan med. Det var som att vakna upp i den värsta varianten av svensk grå tråkighet och det var nog detta som kanske blev sista strået för mig att inse att jag behövde ta mig utomlands igen. Dessutom hade jag väldigt opålitligt internet, ingen aning om hur många jag delade kök med (som dessutom var en hälsofara, hade definitivt på mig skor eller åtminstone tofflor). När jag kunde flytta här ifrån var jag bara lättad.
 Trollhättan är Deppigt, lortigt, tomt, grått
 
 
 
 
Brighton; Compton road 2017-2018
 
 

Nu börjar vi närma oss där jag är idag. Mitt första lite mer långvariga boende i Brighton fick jag 17 december efter att jag i frustration letat boede så mycket jag kunnat i mörkret och vinterkylan efter jag slutat jobbet från att jobba heltid och känna hur pengarna tickar iväg på airbnb som var mitt dåvarande boende. Men till sist hittade jag något som både var rimligt i pris och inte kändes farligt eller fallfärdigt vilket var en oerhörd lättnad. Och trivdes väldigt bra hör även om jag hela tiden längtade efter något som var mer mitt eget än att vara inneboende hos en familj som visserligen är supertrevlig men ändå.
Compton Road är: Hemtrevligt, fint, hjälpsamt
 
 
Brighton Hill House 2018-
Det är här jag bor nu, med en kompis i vår egen lägenhet som vi inreder på ett sätt som passar precis oss. Jag är inte 100% där än men jag känner att den här lägenheten och framför allt Brighton har potentialen att faktiskt kännas som ett hem.
Hill house är: Mitt eget

Finns några luckor på den här tidslinjen (och en hel del dubbelboende) men om jag bodde på en plats mindre än två månader hamnar det inte på listan för det var platser jag aldrig helt packade ur min resväska även om vissa av dem var platser jag trivdes riktigt bra på.
 

8 boenden på 5 år

2 Läs mer >>
I och med den 6 november och jag bott i England i ett år och dag 365 var i måndags, 5:e november, i Sverige betyder kanske inte det så mycket men här i England är denna dag känd som bonfire night. Har man sett V for Vendetta har man kanske ett hum om vad det handlar om.
 
Remember, remember the fifth of November. The gunpowder treason and plot.
 
Nämligen dagen så Guy Fawlkes försökte spränga upp parlamentet. Och som namnet säger firas dagen med brasa, fyverkerier och fackeltåg. Gunpowder indeed, inte bara luktade jag rök av alla facklor utom luktade även krut från alla smällare som flög omkring. Men Guy Falwlkes är inte det ända som den här dagen uppmärksammar, precis som alla våra högtider är detta en härlig röra. Dagen har också blivit symbol för kampen mellan den protestantiska och katolska kyrkan. Och i lewes där jag firade minns man de 12 protestantiska mertyrerna som brändes på bål. Sen ägnar man även en liten del av firandet till att minnas de soldater som föll under andra värdskriget. Detta är något som uppmärksammas under hela november och man säljer valmoblommor för väljörenhet lite som vi säljer majblommor.  
 
 
 
Det visar sig nämligen att Lewes, den lilla staden jag jobbar i har det största firandet i England så det var ju självklart att jag skulle hit för att skåda spektaklet och fira mitt första år i England. Enda kruxet var att dom av säkerhetsskäl inte har några råg till eller från Lewes från och med kl 17. Detta ett försök att kontrollera just hur mycket folk som kommer hit. För jag har hört en del historier som pekar på totalt kaos, alldeles för mycket lätt fulla folk och raketer som flyger åt alla möjliga håll och kanter. Men jag snörade på mig kängorna och promenerade, det är inget jag inte gjort tidigare. Valde dock gångvägen längs med huvudleden hellre än vandringsleden över åsen och landsbygden för att spara tid och inte snubbla runt i mörkret.
 
 
 
Att vittna det här firandet var både mäktigt men också lite skrämmande. Mängden folk och smällare som flög omkring gjorde att det inte kändes helt säkert. Och jag fick också förståelse för hur en arn mob bildas. I fackeltåget hade man även dockor av Guy Fawlkes och då säger trditionen att man ska ropa ut "Burn him!" och folk levererade. Även om detta bara var på låtsas blev hatet liksom äkta när folksamlingen var så stor och jag fick liksom lite mer förståelse för hur offentliga avrättningar kunde vara populära spektakel.
 
 
 
Bonfire night i Lewes är nog något av det est unika jag sett. Så väldigt speciellt och galet, att tänka att detta är en stilla liten pittoresk by resten av året kändes väldigt långt borta när man stod mitt i paraden med facklor som pågick i över en timme. De var flera olika såkallade bonfire societies som marcherade med facklor, smällare och eldskapelser och de hade alla kostymer med olika teman. Den traditionella outfitten för lewes är randig tröja, vita byxor och en röd scarf (scarfen är praktisk för att slippa andas in all rök). Men där fanns också massa andra historiska kostymer, medeltid, 1700-tal, pirater, Tudor, Dia de los muertos, Indianer (av någon anledning), mm. Och där var även flera band som spelade så att det hände något för öronen också förutom smällare. Och publiken var så klart med hela tiden, ibland som en arg mob och ibland med mer vänliga rop. Men de ända som fick applåder rakt igenom var Suffragetterna och det tyckte jag var så himla häftigt. Precis som alla dräkter var de sjukt välgjorde och bra kvalite, en hel del var säkert orginal så det kändes som att ha en bit historia vandrades framför ögonen på en.
 
 
 
 
 
Detta kändes lite som ett nyårsfirande för mig just för att det så tydligt markerar ett år i mitt liv, så det kändes väldigt speciellt och mäktigt att faktiskt kunna fira det ordentligt och ha en speciell dag som markerar det. Den här dagen är redan en galen mix av traditioner och uppmärksammande av olika historiska grejer så tänker att det inte gör något ifall jag lägger på en egen betydelse för mig. Känns helt otroligt att det redan gått ett år men på samma gång har jag gjort och sett så mycket och trivs lika bra nu som för ett år sen, om inte ännu mer för nu är det hemma.
 

England ett år senre

0 Läs mer >>
Känns som jag hann med sjukt mycket i Oktober. Äntligen har jag vart lite mer ledig och heft en del långhelger som jag verkligen sett till att utnyttja på bästa sätt.
 
Höstmarknad På Tjolöholm slott
Skulle få besök ifrån Daniel och Julia första helgen i Oktober men de kosmiska krafterna ville inte sammarbeta. Så på grund av extrem dimma i Södra England blev det flygkaos på Gatwick och deras flyg blev inställt. Vi försökte vårt allra bästa att hitta en plan B för att kunna träffas ändå nu när vi taggat så länge och var lediga på samma gång. Och det slutade med att jag hoppade på ett plan på fredag morgon och flög till Sverige. Och även om alla planerna blev vända upp och ner så blev det en väldigt bra helg ändå. Något av det bästa var Höstmarknaden på Tjolöholm slott. Det var så mycket som hände där på en och samma gång, mat och hantverksmarknad i ladan, steel and timbersport, voltige, får vallande, food trucks, downton abbey utställning på slottet, mm. Vi var där i flera timmar och bara njöt av den mysiga höststämningen. Det är så himla fint på Tjolöholm så det var verkligen perfekta platsen för den här typen av Höstmarknad. Och som om universums krafter ändå jobbade med oss till sist så dyker en annan kompis upp, Olof som bor i Berlin. Kändes lite som att ingen av oss egentligen skulle vara i Sverige den helgen men på samma gång hamnade vi alla på Höstmarknaden på Tjolöhol, livet är konstigt ibland. Svårt att säga vad som var det bästa med dagen här, men det lutar nog mot antingen Downton Abbey utställningen eller att gå runt och provsmaka på allt på marknaden (köpte med mig en trevlig ost som jag smugglade med i tullen). Men jag vet en som 100% skulle säga att steel timbersport var det bästa. Helt enkelt så fanns det något för alla här. Dagens enda negativa var att jag blev stucken av en geting!
 
 
 
Edinburgh
Mitt andra äventyr den här måndagen har jag redan bloggat om ett par gånger men måste ändå nämna det lite snabbt här. Kan inte släppa hur otroligt vackert och mysigt Edinburgh är och det känns som en stad som liksom passar bäst på hösten på något sätt. Man vill att det ska vara lite grått och regningt men också att träden ska spraka med höstfärger som kontrast mot de brunsvarta gotiska byggnaderna. Och det var precis vad jag fick. Kommer helt klart åka tillbaka så snart jag kan, det var någon som tipsade om att det finns en fantastisk julmarknad i Edinburgh. Och det känns liksom inte så långt bort efter som man kan ta tåget.
 
 
 
 
A star i born
Under mitt sverigebesök blev det en tur till bion för att se A star is born och jag blev verkligen positivt överraskad. Det var inte det att jag förvätat mig att den skulle vara dålig men visste inte vad jag skulle förvänta mig mer än att det säkert var några bra låtar. Men wow, först och främst var ju soundtracket fantastiskt har lyssnat på det om och om igen sedan jag såg filmen och sen var även storyn så mycket bättre och starkare än vad jag trott. Det jag tar med mig är att Lady Gaga är en fantastisk skådespelerska och att Bradley Cooper kunde vara rockstjärna!
 
The Hate U Give
Äntligen kom den ut! Har väntat större delen av året känns det som på att denna film ska komma ut på bio. Ända sedan jag läste boken i febriari/mars efter att Julia tipsat om den. En så grymt gripande berättelse om tonåringen Starr som ser sin bästa vän bli skuten av en polis och hur hans död sedan utreds eller snarare inte utreds av polis och blir porträttrerad i media. Jag tycker den hanterar ämnen som orättvisa och rasism på ett väldigt bra sätt och det känns som en bok och film som alla borde se.
 
Alt-J
Sist på listan idag kommer något som jag gjorde i måndags. Kollade på Alt-j live på Royal Albert Hall i London och det var helt fantastist. Jag går på musikal mycket men koncert är något som jag inte går på allt för ofta, glömmer liksom bort att kolla upp var och när band jag lyssnar på är på turne så det blir sällan av. Men för en gångs skull kollade jag upp det och det löste sig så jag kunde gå. Alt-j är ett band jag inte lyssnat på allt för länge ett par år nu tror jag men jag älskar verkligen deras musik, har så många av deras låtar på min spellista. Men det som betyder mest av självklara anledningar är Matilda. Det var första låten av Alt-J jag hörde, på min födelsedag för ett par år sedan när vi körde bil hem en såndär agisk junikväll och Julia och Daniel spelade den för mig. Är alltid så jag kommer minnas den låten. Men att se Alt-j framföra den live och att höra hela publiken sjunga "this is from Matilda" var också ganska speciellt och mäktigt.
 
 
 
Warbreaker
Detta är helt klart min favoritbok som jag läst den här månaden. Tror jag nämde i ett inlägg tidigre i månaden att jag är lite besatt av Brandon Sanderson böcker för tillfället. Men det finns en anledning för det han är den bästa fantasy författaren jag vet för. Han har inte bara skrivit en eller två fantasyserier uten flera stycken, många av den fortfarande pågående. Och de är alla unika men ändå lika bra på något sätt. Sjukt intressanata magisystem och bra karaktärer. I Warbreaker för vi följa två prinsessor men de har båda mycket mer personlighet än steriotypen fantasyprinsessa och de är väldigt olika varandra fast de är syskon. Magisystemet kretsar kring "breath" en substans som kan likna vid en människas själv men som kan ges bort av exemplel religiösa anledningar eller för pengar. För en människa som ägar många Breaths får förmågan att se färger klarare och kan använda sina breaths till att väcka andra föremål till liv.
 
Det är sjukt mycket politiskt och religösa spel inblandade i boken och den är tämligen lång. Men tycker inte man ska avskräckas av att läsa den för det. För den är också skriven på ett lättläst sätt. Detta är nyskrivna böcker så det är inget gammalmodigt svårläst språk. Och karaktärerna vars perspektiv man får läsa ur är alltid intressanta vilket gör att man flyger igenom en bok på 800 sidor. 
 
 
 
Smothies
Sen jag åt en smoothie bowl till frukost två dagar i rad i Skottland på ett sånt där trendigt veganskt cafe har jag blivit helt frälst till Smoothie välden. Det har ju vart sjukt trendigt länge men har aldrig fattat grejen och har inte haft en mixer heller. Men vi köpte en mixer i september för att ha till matlagning och bakning. Och efter jag insåg att smoothie typ är det godaste som finns bestämde jag mig för att testa att göra det själv hemma och nu är jag lite besatt. Inte så att jag gör det varje dag till frukost för det hade blivit lite mycket men några gånger i veckan blir det allt. Ja brukar mixa en banan, frysta bär, och yogurt och sedan toppar jag med granola och ibland mandel eller jordnötssmör. Och det är så himla gott, känns mer som en efterrätt än frukost men det är ju typ nyttigt!
 
 
 
Basker
Sista grejen idag är lite random men jag har blivit besatt av att använda basker den här månaden. Har länge tyckt att det är så himla fint men att det passar bäst på folk med kort eller rakt hår för när jag har provat en basker i butiker så hr jag fort ångrat det eftersom det verkligen inte passar på mitt fluff. Men jag köpte en basker på second hand för 5 kr och tänkte att det inte var mycket pengar ifall jag inte kunde knäcka gåtan men att jag i alla fall kunde testa fler frisyrer i lugn och ro hemma och se ifall det funkade. Och jag lyckades! jag har räknat ut hur jag kan fläta och tämja mitt långa fluff för att jag ska kunna ha på mig basker vilket gör mig så himla glad och jag har haft på mig den varje tillfälle jag han komma på.
 
 

Oktober favoriter