0 Läs mer >>
Den största favoritenför mig den här månaden är mitt rum och allt jag har där inne nu när jag äntligen fått möblera och inreda. Men har redan pratat om det i de två senaste inläggen så idag listar jag mina övriga favoriter från den senaste månaden. Och helt ärligt vet jag inte vart den tog vägen. Det blev bara helt plötsligt höst och jag var inte riktigt redo för det... Kan vi snälla få lite sensommar också inte bara gå ifrån högsommar till deppig höst?
 
Pride
Första helgen i augusti och sista helgen i sommar som den extrema värmen fortfarande var kvar så var det Brighton Pride. Det är faktiskt det största Pridefirandet i England (tror själva paraden i London är större än den i Brighton men som helhet är brighton störst). Festivalen håller på i tre dagar och det är ett par stora officiella festivalplatser förutom att hela staden i sig blir förvandlat till en glad regnbågsfest. Stora nummret detta året var Britney Spears som uppträdde. Jag var aldrig inne i det värsta och kollade på firandet. Är dock lite tacksam för det för har hört att james street blir så full i burkar att man bokstavligen vadar igenom dem. Men det var ändå en så helst fantastisk stämning i hela staden att jag önskar att det kunde ha varat längre.
 
 
 
 
Master of none
Två Netflix serier på tips den här gången. Den första är master of none. Som är en dramakomedi serie. Det är superbra humor med det jag gillar är att det inte är dum humor. Det är kritiskt över vårt samhälle och varje avsnitt har ett nytt tema, kvinnligt/manligt, den äldre generationen, dating, vad vet du om dina föräldrar, minoriteter, invandring, etc. Finns en överhängande story men gör också att varje avsnitt i sig känns unikt. Finns förtillfället två säsonger och är verkligen ett tips.
 
 
 
The innocents
Nästa serie är the innocents som släpptes i slutet på månaden. Det är en brittisk/norsk production. Och först måste jag bara säga hur mycket jag uppskattar att folk ifrån icke engelskspråkiga länder nu får prata sina respektive språk i serier och film. Känns som detta är en ganska ny trend men det gör att det hels känns så mycket mer äkta än att ha dem prata engelska med en brytning och att detta ska representera att de pratar ett annat språk.
 
Men nu till serien i sig, det är typ en sifi-mysterie. Handlar om engelska tjejen June som under känslomässig stress kan stjäla andra människor utseenden. Vill inte avslöja så mycket mer än så men det är verkligen välgjord. Och den norska miljön gör det till ett perfekt höstmys serie. Finns en hel del stickade lusekoftor.
 
 
 
 
878 Vikings
Ett för mig nytt brädspel den här månaden som verkligen var en hit. 2-4 spelare. Ena sidan spelar som vikingar som invaderar England och anda sidan är engelsmän som försvarar sitt rike. Spelmässigt påminner det om risk med små plastgubbarna som trupper och stt man försöker ta över olika områden, samt en tärningsbaserad strid. Skillnaden är att spelet är balanserat olika beroende på vilken sida man spelar som. Engelsmännen har större men är inte lika bra krigare så det är troligare att de flyr. Vikingarna är där emot inte så många men de är mycket bättre på att kriga och flyr i princip aldrig. Finns även små specialgjort som ger extra fördelar under vissa strider och allt ihop kommer med små faktarutor från riktiga historiska slag mellan vikingar och engelsmän under den här tiden a år 878.
 
The Book of Mormon
Har även åter igen sett på musikal. Känns som att det var länge sedan nu. Men denna sommaren har gjort att jag inte vart så sugen på innomhusaktovitet eller spendera tid i en kokande gryta full av turister kallad London. Men nu har det blivit höst (får nog inse det) och när jag var i London för att rösta i valet (glöm inte det!) så passade jag på att göra något skoj också.
 
 
 
Book of mormon är helt klart annorlunda ifrån andra musikaler jag sett hittills. Det är en satirisk komedi som driver med och kritiserar religion, Capitalism, brist på undervisning och Afrika. Både de försommar vi har förknippat och sanningen. Det känns ju som att detta är ett koncept som kan trampa galet många på tårna, men på något galet sätt fungerar det. Den är verkligen sjukt bra gjord och måste ses för att uppskattas. Men för att få en smal för det hela kan jag tipsa om att lyssna på dessa låtar:
 
 
 
 
Hello - vi har väl alla upplevt människor som ringer på dörren för att sprida sitt budskap
Hasa diga ebowaii - En parodi av hakuna matata fast utan västerländsk glitttig illusion om Afrika
Turn it off- en sång om alla typer av förtryck man kan uppleva i religion och tips om hur man fixar det
 
 

August Favoriter

4 Läs mer >>
Att handla på loppis eller second hand är något som jag älskar mer och mer. Det har smygit sig på mig de senaste åren. Först kändes det bara som en kul skattjakt men nu är det det mest självklara alternativet ifall jag behöver handla något (eller inte). Och innan jag köper något nytt tänker jag alltid ifall jag kan få tag på det på andrhandsmarknaden först. Det finns tre anledningar till att jag gillar att handla second hand, det är i de flesta fall billigare än nyproducerat, man kan hitta unika grejer med själ och som faktiskt är gamla och inte nyproducerat att se gamalt ut, och nummer tre rent etiskt är det ju bättre att handla second hand från ett hållbrhetstänk, saker blir återvunna och jag bidrar inte till massa onögid nyproduktion med allt vad det innebär. Och ifall jag dessutom handlar på en loppis driven av en välgörenhetsorganisation, vilket de allra flesta är här omkring så går ju pengarna jag spenderar dessutom till ett gott ändamål. Kan det bli mer win win.
 
 
Second hand är verkligen en växande trend och Brighton är lite av ett mecka på den fronten, därför känns det inte alls konstigt utom som en självklarhet att kolla second hand först. Sånt som jg tycker om att handla second hand är.
 
Kläder - Jag har i princip en komplett garderob, men det är ju kul att shoppa ibland ändå. Men därför gör jag det second hand, då bidrar jag inte till hela fast fashion industin på samma sätt och det är desutom mycket billigare.
Böcker - Ifall jag inte är ute efter en bok som kom ut väldigt nyligen eller en specifik utgåva av någon bok så kollar jag alltid om jag kan hitta dem i second hand hyllorna. Här kan man i princip hitta alla bästsäljare de senaste åren, klassiker och blandat skräp och guldkorn och du betalar typ en tia per bok.
Inredning - Saker som glasvaser, möbler av trä, krukor, speglar, ramar, burkar, etc. All går att hitta second hand och oftare i mycket finare kvalite för samma pris som något nyproducerat.
 
Älskar att lyssna på podden Billgren-Wood. Och är supertaggad på nya säsongen nu efter sommaruppehållet. i alla fall så är Elsa Billgren som håller i podden tillsammans med Sofia Wood något av en loppisfanatiker. Och i avsnittet som handlade om just loppis och second hand berättade hon att hon definerar sin stil till tre "ledord" för att lättare urskilja på allt man kan hitta på en loppis och lättare kunna bestämma ifall ett föremål passar in hemma eller inte. Detta är inte ett knep som jag har använt tidigare. Men tyckte det var en lite kul tanke ändå och när jag nu flyttade in i en ny lägenhet och fick en chans att inreda mitt sovrum ifrån scratch insåg jag att jag hade tre ledord som definerade min stil och stilen jag ville ha i rummer ganska bra. De är, Bohemiskt-växtus, Engelsk herrgård, och svensk skärgård a la Emma von brömmsen. Det kanske är mer meningar än ord men det var även Elsas och ni fattar grejen ändå. Och även om jag inte medvetet går runt och har detta som mantra när jag handlar grejer och rotar mig fram på en loppis så är det utan tvekan saker som passar in i dessa stiler som jag dras till och letar efter. Så att kunna sätta ord på det är lite kul och gör det faktiskt lite lättare iblnd när man står där med en vas i handen och är osäker på om den är rätt.
 
Så med allt detta sagt så är det nu ganska självklart att jag spenderat en hel del tid på loppis i sommar. Har handlat en hel del men ocskå spenderat ännu mer tid bara genom att leta och kolla vad som finns, för att handla second hand är helt klart mer av en skattjakt och tar längre tid, men det är också det som är halva nöjet. Tänkte nu dela med mig av några av mina absoluta fakoritfynd jag gjort under sommaren.
 
Först upp måste jag bara nämna garderoben och sekretär-byrån som jag köpte till mitt rum. Visde bild på dem till förra inlägget så det kanske blir lite tjatigt men de tar upp en så stor yta i det rum jag spenderar en stor del av min tid och de är verkligen precis vad jag letade efter så var helt överlycklig när jag hittade dem båda i samma affär. Skyndade mig hem för att mäta och se om de fick plats (top tips ha alltid med dig ett måttband på loppis och gärna mått över platser där du letar efter möbler till). Som tur var fick de plats och var väldigt lättad när de fortfarande var kvar nästa dag.
 
Den lilla bokhyllan och vaserna där på är också nya loppisfynd
 
 
Även pall, spegel, kanin och porslinskålar är loppisfynd som jag också är nöjd med men som inte kom med på listan idag.
 
Svartvit 90-tals klänning. Har letat efter just en sån här klänning i en evighet nu. De finns i massor på byond retro som också är en seconhand butik men tycker att de är lite dyra där för att vara just second hand. Så tänkte att jag kan hitta en på loppis istället. Det har dock visat sig vara väldigt svårt. Men så en dag för bara ett par veckor sedan var det som en uppenbarelse när jag såg den i affären. Den passade perfekt och är nu mitt nya favoritplagg och största bonusen va att jag bara betalade £5.
 
Samma spegel som innan, Verkligen tips att leta efter speglar på loppis för det är något som är ganska dyrt som regel och man kan hitta alla möjliga typer och stilar även second hand för en bråkdel av priset.
 
Det är ett litet utrymme mellan fotändan på min säng och väggen och det blev väldigt fort en klädhög. Hade tänkt redan ifrån början att jag ville ha en tvättkorg där, men eftersom det är så himla smalt var jag tvungen att hitta en som passade och så ville jag ju naturligtvis hitta en som passade in med mina ledord. Helst en korg i naturmaterial gärna flätad. Detta är någod som jag inte så ofta ser i secondhand affärerna här i Brighton så var beredd att köpa en nyproducerad. Men så när jag tog mig ett span för någon vecka sen så såg jag en korg som jag precis de jag hade letat efter och som en bonus hade den även ett lock! Mätte och kom fram till att den skulle passa preciiiis. Jag fick trycka ner den lite. Men på samma gång kunde jag vinte vara mer nöjd den var som gjord för mig.
 
En perfekt fit
 
Saknar ännu en vattenkanna men en liten duschflaska i glas har jag till mina växter. Den är ju praktisk och superfin och stämmer dessutom mycketväl in i min stil bohemiskt-växthus. Så den får även vara prydnad i fönstret när den inte används, kostade mig hela £2. Är ju ännu roligare att ta hand om sina växter när redskapen så så fina.
 
Sötaste dushflaskan i världen
 
 
Brukar du handla second hand? Har du gjort några bra fynd i sommar? Och vilka är dina "ledord"? 
 

Loppis-yra!