Tea party!

I veckan var vi två syskonpar som njöt av sommarkvällen genom att duka upp med afternoon tea i trädgården. Och för att köra den brittiska idyllen hela vägen ut kombinerade vi detta med att ha lite Jane Austen tema på alltihopa. Här kommer en sammanfattning av kvällens mat/recept samt kvällen som helhet. Hoppas ni blir inspirerade!
 

På menyn stod det gurksmörgåsar, laxsmörgås, smörgås med brie och vindruvor, scones med alla typer av marelad man kan tänka sig, morotskaka, och kannvis med te förstås.
 
 
Te-smörgåsar:
Gurk, lax och briesmörgåsarna är superenkla att göra och besår bara av vitt bröd som man skär kanterna av, smörar med philadelphia ost och sedan lägger ihop två och två med valfritt pålägg i mitten. Gurksmörgås är en brittiskt te-klassiker och enligt expert recepten ska man skala gurkan innan man skivar den tunt och lägger på smörgåsen (den här smörgåsen är lika smaklös som den låter, men den är på samma gång fluffig, len och supergod). De andra två smörgåssorterna var kallrökt lax och philadelpiha, samt brieost och vindruvshalvor. När alla smörgåsar har fått pålägg är det avgörande steget att skära dem i trevliga former och storlekar (typ trekanter eller stavar)

Scones:
Scones är superenkelt att göra och det är så himla gott, men på samma gång är det alldeles för sällan jag bakar det. Dock så minns jag att det var något som man gjorde väldigt ofta på hemkunskapen.
  • 3 dl mjölk
  • 100 g smör
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
Blanda de torra ingridienserna i en skål. Smula sedan ihop det med smöret. Rör ner mjölken och blanda till en deg. fördela degen i fyra bitar som du plattar ut till runda kakor cs 15 cm stora. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, skär ett kors tvärs över dem och grädda sedan i ugnen på 250 grader i ca 10 min. Sedan är det klart för att avnjutas direkt med smör eller massa roliga marmelader.

Receptet till morotskakan tyckte jag blev lite för långt för att skriva här också så det får vi ta en annan gång. När alla tilltugg är klara kommer nästa roliga steg att lägga dem på fina fat och duka upp snyggt på valfri plats (helst utomhus nu när det är sommar). I bakgrunden spelade vi en tea-party lista som vi hittade på spotify och som passande nog innehöll mycket musik från Stolthet och fördom. Att sitta utomhus så här en sommarkväll och dricka lyxte är något som rekommenderas starkt.

Eli är i game mode med sin I Love Mr. Darcy tröja


Men kvällen var inte slut där, vi hade även en liten trave av spel som passade in i kvällens tema och höjden på det hela var spelet Marrying Mr. Darcy.

 

Spelet går ut på att man är en av de kvinnliga karaktärerna ur stolthet och fördom (Eller Emma som finns som expansion-pack). Sedan gäller det att öka olika karaktärsdrag så som rykte, skönhet och listighet så att man har den personligheten som ens önskade friare söker. Alla har inte mr Darcy som drömmake utom Jane Bennet har till exempel mr Bingly. Under spelets gång kan man sabba för sina rivaler genom att förstöra deras rykten eller överglänsa deras skönhet. När alla eventkards är slut är det dags att se om man blir gift eller inte. Det hela avgörs med ett ödets tärningskast, så all noga planering kan gå åt skogen. Man har större chans att bli gift om man har många friare, men man kan sluta som ungmö även om man har alla männen i spelet som friare. Det gjorde jag en omgång, dock så blev jag en rik ungmö och vann spelet i alla fall!

Det här spelet är helt underbart fånigt och nördigt (Jane Austen fandom finns det med). Händelser så som baler och överraskningsfrierier kombinerat med alla roliga texter på korten har gjort detta till ett nytt favoritspel hos mig. Och jag skulle säga att man inte behöver vara Jane Asten fan för att tycka om det, för spelet är så pass välgjort. Dock blir det ju roligare om man är det för man uppskattar alla internskämt och ironiska ögonblick som dycker upp.  


 
 

Kommentarer:

1 Julia:

skriven

Typ det mysigaste spelet ju, haha! Vill också på te-bjudning nu ju!

Svar: Ha det! kan rekommendera det starkt :D
theadventuresofmathilda

Kommentera här: